Havalandırma sisteminde problem?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Arkadaşlar geçenlerde farkettim, havalandırma kompressörü 0 da yani kapalı ve full sıcakta açıkken ve hız 50 km nin üzerindeyken bi baktım SICAK HAVA sanki kompressör düğmesi  3 derecedeymiş gibi esiyor. Soğuğa getirdim soğukta kesiliyor. Yani havalandırma butonu ile hiç oynamadım. O hep kapalı yani 0 da idi. Bu durum normal mi?

Ynt: Havalandırma sisteminde problem?

Klima dugmesinin altindaki sirkulasyon dugmesine basin.
Motorun sicakligini verir yoksa.

BÜLENT link' Alıntı:
Klima dugmesinin altindaki sirkulasyon dugmesine basin.
Motorun sicakligini verir yoksa.
Sirkülasyon da iken, kompressör değerini arttırmak bir problem oluşturur mu? Yoksa kompressör çalıştırırken, sirkülasyonu kapatmak mı gerekir?

Bende önceden olmuyordu. Yakalaşık 1 aydır oluyor. Bülent beyin dediği gibi sirkülasyon tuşuna basınca kesiyor.

auto da kalmış olabilir mi sirkülasyonu arttırıp tekrar azaltmayı ve 0 a getirmeyi dener msiniz

Auto tuşu kapalı auto da değil kalma ihtimali var mı ?

ozgun88 link' Alıntı:
auto da kalmış olabilir mi sirkülasyonu arttırıp tekrar azaltmayı ve 0 a getirmeyi dener msiniz

Auto nedir? Auto yok sanırım bizim Editionlarda.

sirkülasyon butonu üzerinde led ışık açık olduğunda sistem kapalı dışardan hava almıyor demektir. Kapalı olduğunda sürekli hava sirkülasyonu yapıyor. Buna kapatmak dışardan hava almadığı için klimanın ısıtma-soğutma performansını arttırır.

Camı açık giderken daha fazla gelir hava sanki üflüyormuş gibi camı kapatıp dış sirkülasyon tuşuna basın o zaman egzoz kokusu da içeri gelmez.

Geri