hava yastılarının ömrü

arkasında yazarmıykı son kullanma tarihi :D

ama genelde 0 aracların camında yazıyor :D

net bi cevap yok galiba

???

Sen her Ihtimale karsi mars dinamosunu, sarj dinamosunu, su pompasini benzin
pompasini motor beynini degistir istersen.

Neden mi? Ileride sorun cikarabilir.

ne alaka?

hava yastığı ile ilgili bir sorun olduğunda arıza ışığı yanacaktır zaten.

airbag lerin 10 yıllık ömrü var diye bir söylenti var belki kısmen doğrudurda ama illa her kazada airbag ler patlayacak diye bir şey yok kaç tane araç gördüm 2-3yaşlarındaydı ama kafadan biryere veya birşeye çarptıklarında ön taraf haşat olmasına rağmen ön airbag ler patlamamıştı servise nedeni sorulduğunda sensörler uygun açıyla darbeyi almamıştır ondan açılmamıştır gibi saçma bi yanıt alıyoruz durum böyleyken 10yıl sonunda yapılabildiği kadar kontrolünün yapılması yeterli olur diye düşünüyorum tüm airbag lerin değiştirilmesi çok lüzumsuz bir masraf olur hemde her kazada açılmama gibi bir olasılığı olduktan sonra kafadan çarpınca açılmayacaksa nezaman açılacak

5 yılda bir kontrolünü yaptırmak yeterlidir. ömrüne gelince güneşten korursanız 20 yıl falan gider. tabi en iyi şartlarda. ama yinede 10 yılda bir değiştirmek iyidir bence. Allah kimseyi hava yastığına muhtac etmesin.

bursada bir airbag tamircisine uğramıştım. adam 5 yılda bir bakım yapılır dedi. nasıl yapılıyorsa artık. sonuçta airbag bir kimyasal madde. bir nevi minik bir bomba. zamanla hava ile etkileşimi, sıcaklıktan dolayı özelliğini yitirme gibi durumlar elbetteki olacaktır. ancak bunlar çok kısa vadede olan şeyler değildir.birazcık aracın bulunduğu bölgedeki hava koşullarına bağlıdır. tabiki her yetkili servis bunun ortalama ömrünü bilir diye düşünüyorum. sormak gerek opel yetkili servise.ayrıca her kazada airbag tabiki açılmaz. bu firmaların modele göre sensörleri nerelere yerleştirdiklerine bağlı.

Benim duyumlarıma göre 3 yılda bir içinde pil varmış o değiştirilmesi gerekiyor birde emniyet kemeri takılı değilken kaza esnasında açılmıyor galiba.

Geri