hava yastıkları ile ilgili sorun

bang_efe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar öncelikle adım ayhan geçen hafta opel vectra b makyajli kasa ile kaza yatptim aracimin hava yastıklari filan açildi aracımda malesef kasko yaptirmadim durumum belli arac 2.0 dti vecra radyator filanda gitti bu aracı ucuz yollu orjinal parçalar ile toplamak istiyorum en azindan hava yastıklarına 1 1.5 milyar vermek ıstemıyorum tanesine internette goruyorum 200 250 orjinal hava yastıkları satiliyo acaba diyorum ben bunları benım kendi aracima taksam işlev gorurmu bide şöle bi soru geliyo kafama bu parçanın yanında daha farklı parçalarda lazimmi bunun hakında bilgi almak ıstıyorum bana ne gerekli yardimci ola bilirseniz sevinirim tesekkurler

Eğer yenisini takmak istemezsseniz acılmıs airbag i tamir edebiliyorlar , sanayiye gidip bir araştırma yaparsanız bulursunuz .

200-250tl ye de çıkma alabilirsiniz. Karar sizin.

çıkma alırsınız ama gerçekten güveniyorsanız. sonuçta artık açılmış hava yastıklarını toplayıp satıyorlar o fiyatlara. ne kadar güvenilir. kaza anında devreye girer mi tartışılır. ama satan kişiye güveniyorum sağlam hava yastığını aracından söktü satıyor diyorsanız o başka.

demek istedigim o degil biliorum hava yastıgı sorun degil bana beyin atesleme sensörler bunlar gereklimi onları merak ediyorum hava yastıgı dolu her yerde merak ettigim oydu bana ne gibi parçalar lazim

benim bildiğim komple değişiyor.

Kimi usta tetikleyiciler ve sensörlerle birlikte değişmeli diyor kimi bunlarda sorun yoksa sadece havayastığını değiştiririz hallolur diyor hangisi doğru söylüyor bilmiyorum

eğer işinizi şansa bırakmak isterseniz sadece hava yastığı alın takın. ama şans bu sıfır orjinal üründe bile hata olma olasılığı varken siz kullanılmış bir parçaya nasıl güveneceksiniz bilemem... benim stilim değil açıkçası.

Hava yastigini degistirin zaten tech2 kontrol asamasinda ustayi yonlendirecek ve arizali parcaninda degismesini isteyecektir. Eger darbe sensorunuzde ariza varsa mesela onunda degismesini yapmadan kalibrasyon ve programlama asamasi tamamlanmayacaktir. Tech2 ustalarimizdann daha akillidir merakta kalmayin :D (Bu arada soz meclisten disari ustalarimiz alinmasin genel anlamda yazdim)

tech2 dediğiniz gibi devre tamamlanmayınca hata verecek doğru. peki hata vermedi ve devre çalışır vaziyette ama sensör yaşı gereği ya çalışmazsa.

vw grubu için bilidğim kadarı ile havayastıkları kullanım süresi 14 yıldır. 14 yıl sonunda yenilemek gerek diye bir ibare vardı camlarında bir ara 2000'li yıllar başlarında.

kusura bakmayın ama sizinle her konuda hemfikir değilim malesef. ben diyorum ki orjinal sıfır parçada bile hata çıkabilirken siz nasıl olurda tech2'ye bu kadar güvenebilirsiniz. sonuçta sıfır parça tech2'den daha kesin ve denetimli şekilde üretim bandından iniyor.

Geri