hava yastığı ışığı

yok para vermiom da cihaz arkadaşta gelmesini bekliom

ozmansana cengiz abiden bi op-com lazım:)

Servise gittiğinde brde şu işlemi uygulat hocam bende aynı arızadan müzdaribim. her 3-4 ayda bir mutlaka yanar.
Sürücü hava yastığının bağlı olduğu direksiyonun hemel altında 2 alyan başlı civatayı sokturuyorsun. Sürücü hava yastığının jakını çıkartıp tech 2 cihazı ile arıza kaydını sildir. Ve sonrasında terar yerine taktır. ve sorunsuzca bin hocam.!

tşkler

Opcom hazırda var isteyen olursa
Bak sana benim değerleri verim
Benimde şöför tarafı 3kohm un üzerine çıkmış.
Bi kontrol et yüksek olanı bul çözüm için konuşuruz
öncelikle kontak kapalı iken soketini temizle kopuk kırık varmı kontrol et.

op2f.jpg

Cengiz abi resimdede gorulduğu üzre 3 ohm a ulaşınca arıza lambasını yakması gerekmezmi..? Bendede aynı dert var 3 ohma ulaşınca lamba yanıyor. Bunun çözümünüde şöyle bulduk . Sürücü airbag ini direksiyon üzerinden sokuyoruz. Hava yastığı giriş jakını çıkartıp Tech 2 ile arıza kaydını siliyoruz. tekrar geri takıyoruz ve deger 2-2,5 ohm a kadar düşüyor.! ve haliylede arıza lambasıda yanmıyor. Gel welakin bu yöntemse 2-3 ay anca idare ediyor. ve tekrar bu süreç içinde lamba yanıyor. verdiği arıza kodu ise senin resimde gosterdiğinin aynı sürücü hava yastığı fişekleme direnci yüksek.

arkadaslar merhaba bılmıyorum belkıde sorunu çözmüşsünüzdür koltuklarında soketler vardır eger aracınız çalışır durumda koltuklarınızla oynarsanız koltuk ayarı ıcın yanar yolcu ve surucu ayrıdır koltuklarınızın ayarlarını aracınız çalışmadı elektırık aksamı kapalı oldugu zamanlarda yapınız aksı taktırde tekrar tekrar yanacaktır sorun yok relax :)

geç oldu ama yolcu tarafı yüksek dirençti onun soketini temizledim tekrar taktım sorun gitti kullanıom tşkler

Forever OPCOM

benim kide sürekli yanıyordu koltuklarla oynayınca .. bigun soketleri aldım elime düz lehimledim sorun yok artık . soket faciasına gelmein sonucta astra g ler 7-8-9 yaşlarında araçlar .

Geri