Hava yastığı (airbag) açılması hakkında?

opel açmıyo kemer takılı değilse ya da ben hiç duymadım.kemer ve airbag güvenlik sisteminin parçalarıdır takmalısınız.istisnai olarak örneğin 2000 model bir opelin kemer sisteminde sorun çıkınca tamirciler by pas yaparak kemerleri sürekli takılı gibi sisteme tanıtarak airbag lambasını söndürüp kemersizde airbaglarin açılmasına neden olabiliyorlar böyle bir durumda kemeri takmasan da açılır

Önce hava yastığının amacını bilmek gerek. Ben bilmeyenler için bahsedeyim.

Ralli araçları gözünüzde canlandırın. Sürücü kask takar ama birçoğumuzun bilmediği bir ayrıntı vardır o kaskta. Kaskın arka tarafından bağlı olan ve doğrudan omuzlar üzerine oturan bir parça daha vardır. Şimdi bu parça ne işe yarar diyorsak eğer işte bu parça hava yastığı fikrinin çıkış noktasıdır. Yine ralli araçlarının emniyet kemerlerini düşünün. Bizdekilerden farklıdır ve iki omuzun üzerinden geçecek şekilde tasarlanmıştır.

Bahsettiğim noktaları birleştirelim. Kafada kask, kaska bağlı omuzlara oturan bir parça ve bu parçanın üzerine sıkıca oturmuş emniyet kemeri.

Amacı kaza anında sürücünün kafasının öne doğru gitmesini engelleyerek boyun kısmında oluşabilecek hasarı en aza indirmektir.

Hava yastığının amacı kafanızı direksiyona ya da cama vurmanızı engellemek değildir. Bu işi zaten emniyet kemeri yapıyor. Hava yastığı emniyet kemerinin dezavantajı olan bir açığı kapatıyor ealli araçlarındaki mantıkla. Yani kemer takılıyken kaza anında vucudumuz iler gitme eğilimine girer ve kemer buna engel olur. Ama başımız serbesttir ve öne doğru harekete geçer çarpışma şiddeti yüksekse boynun çıkma ve kırılma ihlimali şiddete bağlı olarak artar. İşte bu noktada hava yastığı devrete girer ve kafanız ileriye giderken onu vucudunuza yakın tutabilmek için kocaman açılır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben aynısını ozetledimde herkes kendine göre yorumlar yapmış anlayanda olmamış.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kemer gerçekten çok önemli bir faktör.
Biz iş gereği, günde 12-13 kere araca in-bin yaptığımız için kimi zaman unutabiliyorum.
Kazanın nerden geleceği hiç belli olmuyor, bu sabah çıkar 180 km/h ile 1000 km yol gezersin, hiçbirşey başına gelmez. Ama 30'la giderken kamyonun biri gelir sana vurur, hayatın kayar. Kendimi alıştırmam gerek.

Geri