Hava Girişi Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rimednac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rimednac

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 96 model B kasa Vectra'm var. Öncelikle söyleyim ki motor ve diğer aksamları konusunda hiç bilgim yok. Sorunu yanlis anlatmaya calisiyor bile olabilirim :) Temsili resimde göstermeye çalıştım. Resimde de gordugunuz uzere sanırım hava filtresinin hava giriş yeri oluyor. Borunun hava filtresinden gelen kısmı ile aşağıdan gelen boru tam olarak birleşmiyor yıpranmadan dolayı. 1.5 cm civarında bir boşluk oluşmuş. Öğrenci olduğum ve farklı bir memlekette oldugum icin sanayiye gidemedim.. Aluminyum bantla sarmayı dusundum. Oyle kalsa bi zararı olur mu? Ne yapmalıyım? . Lütfen yardım.

Son düzenleme:
bişey olmaz.vectraların bir çoğunda öyledir.ama ıslık sesi yapıyorsa bantlaya bilirsin.

Anladığım kadarıyla hava filtrenden gelen borunun boğazla birleştiği yer açık. Eğer oturuyorsa yerine bi sorun olmaz, zaten kaput kapanınca yerine bastırır onu, fakat açık çok fazla, hortum yerinden çıkıyorsa, rölantiyi bozabilir. Kelepçesine sıktır veya değişttir.

Tam olarak göremiyorum ama bir an önce kapatmaya bak. Eğer filitreden önceyse çok önemli değil, filitreye daha çok iş düşer, zira dış havaya ilaveten motor havuzundaki tozlarıda süzmek zorunda kalır, sende sık sık filitre değiştirmek zorunda kalırsın . Amaaaaa filitreden sonraysa çok önemli, Ne kadar toz var'sa hepsi silindirlerin içine, ondan sonrada doooru rektefeye motor yaptırmaya.

siyah renkli elektrik bantı ile veya ısıya dayanıklı ısındıkça yapışan bantlarla bantla sorun kalmasın...Önü veya arkası fark etmez arada bantı kontrol etmen yeterli...Çok önemli degil....Çok canını sıkıyorsa degiştir ama sen ögrenci adamsın para lazım olur sana bant işini görür...

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. ısıya dayanıklı bant işini deneyeceğim.

Geri