hava filtresinin zararları

izmirlicem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
cuma günü annem babam izmire gitti.cuma sabahtan araba bende,gittim amerikan park yaptırdım hava filtesini taktım cuma günü tam 192 km ye 15.5 L gezmişim,cumartesi 180 km 13.5 L ve bu gece 166 km 11.5 L toplam 538 km ye 40.5 L 3 günde.166 km nin ilk 30 km sinde söktüm filtreyi orjinalini taktım dedim yeter bu kadar hava:D 400 km sinde takılıydı hava filtresi ve filteyi söktükten sonra 100 km ye tüketimim 5.8 L oldu.ztn çoğunlukla gece trafik biraz sakinledikten sonra geziyorum.eğer hava filtresi takılı olmasaydı bende ses duycam diye basmıyıcaktım gaza o kadar ve 538 km ye 33-35 L yakmış olcaktım.şu an ortalamam en fazla 6 litre olcaktı çünkü filtreyi söktükten sonra hiç arabayı zorlamadım hep sakin gezdim ve 5.8 L 100 km ye ve baya bi yokuş çıktım bu ortalama çevre yolu şehir içi ortalaması hızı 50-60 a sabitlediğim zaman düz yolda 10 km 0.3 L yakıyo.538 km boyunca filtre takılı olmasaydı 33-35 L olcaktı en fazla yakıt tüketimim.5-6 L boşuna çiğ benzin olarak sokağa gitmiş oldu artık hayla takmak isteyen varsa kendi bilir.belki dedim bi yararım olur devir ekonomi devri nede olsa ama tüp olsa fenada olmazdı peder takmıyo:Dama astrası olanlr mutlaka 5 km de olsa takıp denemeli filtre sesini 6000 den sonra ses birden kalınlaşıyo dönüp bakmayan kalmadı:)ve araba 2.viteste baya iyi gidiyo.saygılar

hava yakıt karşımı ince bir konu .her aracın belirli ölçülerde hava filitresi kabı ve motor tipine göre hava filitresi var.

6000 den sonra ses birden kalınlaşıyo dönüp bakmayan kalmadı:)ve araba 2.viteste baya iyi gidiyo.saygılar

Emin ol, o bakanların çoğu vah be arabaya bak ne güzel sesi var veya ne araç ne kadar da güzel gidiyor demiyorlardır. Onların bakma nedeni yakıtın pahalı olduğu bir devirde aracın neden aşırı sıkıştırıldığına bakıyorlar. Diğer yandan en az yakıt tüketen araçlar orjinalliğini koruyan araçlardır. Araca yapılan her eklenti bir şeylere neden olur, veya senin de belirtiğin gibi zemin hazırlar, o sesi duymak için daha fazla yüksek devirlere çıkılır, daha fazla yüksek devir de daha fazla sürate ve yakıt tüketimine neden olur. Yanlış anlama yaptığın zaten hatalıydı demiyorum, hakkım da değil.

iiidir ii şimdi sesi duymucan ne zaman duycan:D:D

bilinçli bi kullanımda, aracın yakıt kullanımı azalıyor yani ses için sürekli redline görmeden :D

bilinçli bi kullanımda, aracın yakıt kullanımı azalıyor yani ses için sürekli redline görmeden :D
filtre oluğu sürece emin ol artırıyo çünkü en az yarım gaz hatta biraz daha fazla gaza basman gerekiyoki ses çıksın yoksa az hava çektiği için filtre sesi gelmiyo

Emin ol, o bakanların çoğu vah be arabaya bak ne güzel sesi var veya ne araç ne kadar da güzel gidiyor demiyorlardır. Onların bakma nedeni yakıtın pahalı olduğu bir devirde aracın neden aşırı sıkıştırıldığına bakıyorlar. Diğer yandan en az yakıt tüketen araçlar orjinalliğini koruyan araçlardır. Araca yapılan her eklenti bir şeylere neden olur, veya senin de belirtiğin gibi zemin hazırlar, o sesi duymak için daha fazla yüksek devirlere çıkılır, daha fazla yüksek devir de daha fazla sürate ve yakıt tüketimine neden olur. Yanlış anlama yaptığın zaten hatalıydı demiyorum, hakkım da değil.
olurmu abim öle şey sen büyüğümsün,senin tecrübelerin çok fazla burada abiler kardeşlerinin yanlışlarını söylemesse ne anlamamı var ki ztn astraya hiç takmamıştım denemişte oldum söktüm artık benzin ucuzlayana kadar takmam:)

olurmu abim öle şey sen büyüğümsün,senin tecrübelerin çok fazla burada abiler kardeşlerinin yanlışlarını söylemesse ne anlamamı var ki ztn astraya hiç takmamıştım denemişte oldum söktüm artık benzin ucuzlayana kadar takmam:)
Anlayışın için sağol. Senin içini biraz karartmış gibi olacağım ama ülkemizde benzinin ucuzlaması hayal :).

İlk arabamızı aldığımda ona uygun filitre bulamamıştım. Derme çatma el emeği göz nuru ne filitreler yaptık olmadı, benzerlerini adepte etmeye çalıştık olmadı, sonunda çıkma orjinal bir hava filitresi bulunca işlem tamam oldu. Aracın homurdanması düzeldi, yakıtı ideal çizgilere geriledi.

Anlayışın için sağol. Senin içini biraz karartmış gibi olacağım ama ülkemizde benzinin ucuzlaması hayal :).

İlk arabamızı aldığımda ona uygun filitre bulamamıştım. Derme çatma el emeği göz nuru ne filitreler yaptık olmadı, benzerlerini adepte etmeye çalıştık olmadı, sonunda çıkma orjinal bir hava filitresi bulunca işlem tamam oldu. Aracın homurdanması düzeldi, yakıtı ideal çizgilere geriledi.
aynen öyle abicim zararı cebe aynen ucuzlamasın napalım o keyif herşeye değer ama oda var:)

Geri