Hava Filtresinin Yağlanmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VAKVAK95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VAKVAK95

Kayıtlı Kullanıcı
42-Konya
arkadaşlar benim aracımın hava filtresi .motor üst kapağından çıkan ve motordaki basıncı tahliye ettiği söylenen ince hortum içinden gelen buhar nedeniyle sık sık yağlanmakta ve yakıtımı artırmaktadır.motorum daha geçen yıl komple yapıldı.2500 ytl harcadım.bana bazıları esme var diyor.bunun daha mantıklı açıklaması elbette vardır.konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Eğer imkanı varsa hortumu hava filitresi girişinden çıkarın boşta dursun. Eski arabamda üfürme vardı, hava filitresinin yağlanma sorununu böyle çözmüştüm. Herhangi bir mahsuru olmuyor. Tabi sizin aracınızın asıl sorunu üfürmenin neden kaynaklandığının tespiti.

Teşekkür Ederim Savaş Abi yarın tarif ettiğiniz şekilde geçici olarak yağlanmanın önüne geçip kesin nedenini araştıracağım.

arkadaşlar benim aracımın hava filtresi .motor üst kapağından çıkan ve motordaki basıncı tahliye ettiği söylenen ince hortum içinden gelen buhar nedeniyle sık sık yağlanmakta ve yakıtımı artırmaktadır.motorum daha geçen yıl komple yapıldı.2500 ytl harcadım.bana bazıları esme var diyor.bunun daha mantıklı açıklaması elbette vardır.konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

bahsettigin hortum karter havalandirmasi olmasin??
eger oyleyse ucuna ufak bir filtre takarsan (tuning shoplarda bulabilirsin) bu sorunu halledebilirsin..ayrica yakisinin bir miktar dusmesinide istersen kutu ici k&n filtre tavsiye ederim..cekisi arttiriyor ve yakitida bir miktar dusurur..

burakcım doğru o hortum karter havalandırma.filtre aklıma yattı.yarın araştırmaya başlıcam çok teşekkür ederim.ama oradan yağ gelmesi benim canımı sıkmaya başladı.onu çözmem gerekli galiba.acaba normal mi onuda bilmiyorum.

Geri