Hava Filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Hava Filtresi

şu bizim kız doğsun seneye bende hafiften yazılım ve hava fiitresi işine girişecem birde çift çıkış egzos yaptımmı bana yeter 220 hp gibi bir rakam şimdilik beni idare eder:)

GNSpower link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=1162.msg60660#msg60660 date=1322230140]
Daha fazla dayanamayıp Eliftuning den 183 liraya K & N kutuiçi filtreyi sipariş ettim  kingg

Hayırlı uğurlu olsun, tam olarak ne fark yaratacak bu filtre, araba ne kadar güçlenecek? (Kendime psikolojik altyapı hazırlayayım önceden, yavaştan gaza geleyim) (:
[/quote]

Zaten orjinal filtresi 38 lira ve ben 15.000 de değil 6-7000km de yağ / filre değişimi yapıyorum, bu filtreyse aracın ömrü boyunca üzerinde kalıyor.
(Hem psikolojik savunma hem gerçek :))

Aracın motoruna daha temiz bir hava girecek, yağın ve motorun ömrü üzerine mikron mertebede de olsa olumlu etkisi olacak, özellikle üst devirlerde motor bu filtre ile daha rahat nefes alacağından performans da artacaktır.

eketen link' Alıntı:
Daha fazla dayanamayıp Eliftuning den 183 liraya K & N kutuiçi filtreyi sipariş ettim  kingg

:)  Gıdıklanmaya başladın sanki yavaştan yavaştan
[/quote]

Evet bakınız: :D

ulas79 link' Alıntı:
şu bizim kız doğsun seneye bende hafiften yazılım ve hava fiitresi işine girişecem birde çift çıkış egzos yaptımmı bana yeter 220 hp gibi bir rakam şimdilik beni idare eder:)

Allah bağışlasın ama çocuk sahibi olduktan sonra "acaba tehlikeli mi sürüyorum" "gitmese de olur ne olcak" gibi görüşler hakim olmaya başlıyor, aslında doğru da olan bu.

Gerçi 180 liği güçlendirmek 140 lığı güçlendirmekten daha kolay, 140 lık için hala sağlıklı işlem yapılmıyor.

ulas79 link' Alıntı:

Bebek bekliyorsunuz demek. Aman aman hayırlı olsun diyelim şimdiden sıkıntısız dertsizce... Bu arada acaba A.S ne tepki verir sizce 220 hp ye :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=GNSpower link=topic=1162.msg60663#msg60663 date=1322230310]
Daha fazla dayanamayıp Eliftuning den 183 liraya K & N kutuiçi filtreyi sipariş ettim  kingg

Hayırlı uğurlu olsun, tam olarak ne fark yaratacak bu filtre, araba ne kadar güçlenecek? (Kendime psikolojik altyapı hazırlayayım önceden, yavaştan gaza geleyim) (:
[/quote]

Zaten orjinal filtresi 38 lira ve ben 15.000 de değil 6-7000km de yağ / filre değişimi yapıyorum, bu filtreyse aracın ömrü boyunca üzerinde kalıyor.
(Hem psikolojik savunma hem gerçek :))

Aracın motoruna daha temiz bir hava girecek, yağın ve motorun ömrü üzerine mikron mertebede de olsa olumlu etkisi olacak, özellikle üst devirlerde motor bu filtre ile daha rahat nefes alacağından performans da artacaktır.
[/quote]

Oo hem maddi hem manevi fayda o zaman. (:

eketen link' Alıntı:
[quote author=ulas79 link=topic=1162.msg60667#msg60667 date=1322230532]

Bebek bekliyorsunuz demek. Aman aman hayırlı olsun diyelim şimdiden sıkıntısız dertsizce... Bu arada acaba A.S ne tepki verir sizce 220 hp ye :)
[/quote]

saolun ,valla A.S bu beygirlere iyi niyetle yaklaşır heralde diye düşünüyorum:) tepki hızını arttırmak için sprint booster taktıracağım yani 2200 tl civarı bir masraf beni bekliyor :)

ulas79 link' Alıntı:
[quote author=eketen link=topic=1162.msg60673#msg60673 date=1322230708]

[/quote]

saolun ,valla A.S bu beygirlere iyi niyetle yaklaşır heralde diye düşünüyorum:) tepki hızını arttırmak için sprint booster taktıracağım yani 2200 tl civarı bir masraf beni bekliyor :)
[/quote]

Bebeğiniz için Allah hayırlarla kucağınıza almak nasip etsin, modifiyeniz içinde Allah onu şöyle canlı canlı görüp zevke gelmeyi bize nasip etsin. ((:

ulas79 link' Alıntı:
[quote author=eketen link=topic=1162.msg60673#msg60673 date=1322230708]

[/quote]

[/quote]

bunu daha öncede konuşmuştuk s.booster tepki süresini mi hızlandırıyor yoksa gazı ben yarım açtığımda tam açmışım gibi mi gösteriyor neticeye tam varamamıştık. Ki tanıtımını yapan arkadaşın söyledikleri de bende şüphe uyandırmıştı "alt devirleri güçlendiriyor" gibi...  032questn    Tepki süresini kıasltıyorsa yani gaza basmamla algılaması arasındaki süre kısalıyorsa ben de açıkca düşünüyorum

Sanırım tepki süresini hızlandırıyor.

Aslında kontroldışı tüketime ya da arızaya neden olmayacaksa düşünülebilir; turbo beslemeli araçlarımızın gaz pedalı tepkileri çok da iyi değil ne yazıkki..

Geri