Hava Filtresi Hakkında Sorun ve Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yav beni yanlış anlamayın ama bilmediğim için soruyorum açık hava filtresi motorun sesini arttırıp daha hızlı gittiğimizimi hissettiriyor birde tozlu yollarda falan daha çabuk tıkanmazmı? Performans için kapalı hava filtresi motor sesi için açık hava filtresi deseler inanmam artık.Gördüğüm kadarıyla açıkhava filtresi kaputun altında kalıyor ama kapalının ucu ön panjurda falan.yanılıyorda olabilirim benimki sadece bir fikir arkadaşlar.

motor sesi kimi insan için mutluluk ve zevk verir.tozlu yollarda tıkanmasını azaltmak için çeşitli aparatlar ve kitler mevcuttur.dediğin cümle aynen doğrudur performans için kutu içi,ses için ise açık hava filtreleri önerilir.sağlam bir montajla 1-2 hp güç alma ihtimalin vardır.ama soğuk havayı çekmezse ve montaj düzgün olmazsa hem motora zarar verebilir hem de birkaç hp güç düşüklüğü olabilir.intake kitler mevcut,paraya kıyan onlarda alıyor kafası rahat ediyor.

.dediğin cümle aynen doğrudur performans için kutu içi,ses için ise açık hava filtreleri önerilir.sağlam bir montajla 1-2 hp güç alma ihtimalin vardır.ama soğuk havayı çekmezse ve montaj düzgün olmazsa hem motora zarar verebilir hem de birkaç hp güç düşüklüğü olabilir.intake kitler mevcut,paraya kıyan onlarda alıyor kafası rahat ediyor.

böyle bir genelleme yapmak yanlış.. kutu içinde havanın direnci daha fazla olur ama açık hava filtrelerinde dedigin gibi soguk hava girişini sağlayabilmek gerekir.

Tşk. arkadaşlar
sensörün soğuk hava ile yakıt oranını yükseltmsi konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

sensörle hiç bir alakası yok diye biliyorum
normal filtrenin yapısı çok sıkı olduğu için bu tip spor filtreler takınca hava girişi rahatlıyor
bizde de green kutu içi hava filtresi var ve performans olarakta gayet iyi:good:

Arkadaşlar foto daki gibi aletle hava bassak nasıl olur..
uçurur mu? kaçırır mı?

Ekli dosyalar

• 11356635_tn9_0.webp
    11356635_tn9_0.webp
    2.2 KB · Görüntüleme: 15
  • 11356635_tn9_2.webp
    11356635_tn9_2.webp
    2.7 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Arkadaşlar foto daki gibi aletle hava bassak nasıl olur..
uçurur mu? kaçırır mı?

öncelikle verdiğin fotolar thumbnail boyutunda ve hiçbirşey algılanmıyor.. fotoların büyük halini koyarsan daha iyi olur..

bu arada böyle bir kombinasyon olabilir gelen havayı ısıdan etkilenmeden direk filtrenin çekeceği konuma getirmek için..

ben orjinal hortumları aliminyum bant ve izolasyon malzemesiyle kapladım gayet memnunum

Geri