Hava boruları kırık, nasıl yapıştırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
nadır abı cam cıvısını u seklıne getırıp ısıtıp parcayı yerıne oturtcaksın sıcak cam cıvısınıde bı ucu bı parcaya dıger ucu dıger parcaya olcak sekılde sokcaksın etrafınada sılıkon sık dısarı hava vermesın dıye tamamdır..

nadır abı cam cıvısını u seklıne getırıp ısıtıp parcayı yerıne oturtcaksın sıcak cam cıvısınıde bı ucu bı parcaya dıger ucu dıger parcaya olcak sekılde sokcaksın etrafınada sılıkon sık dısarı hava vermesın dıye tamamdır..

Anladım aslında olur...silikon da kalite bir şey ise sorun çıkarmaz sanırım.

abı zaten u cıvı plastıgı tutcak sılıkon sadece hava cakırmasın dıye dısarıya

gece uyku tutmadı o parcayı nasıl yaparım diye düşünürken, yeni yanıtları gördüm

hm o da iyi yöntem yani çiviyi ısıtıp plastiğe tutturarak.. ancak o zaman da görüntüsel bir sakınca olacak diye düşünüyorum.

Sözkonusu parça resmi (eBay'de buldum):
n5mmk.jpg

Dikkat edilirse tam bende kırık olan hortum bağlantı parçaları sökülmüş durumda, onları nasıl sökmüşler acaba. Sökme yöntemini öğrensem kırık parçaları güvenli şekilde çıkartacağım ben de ama çıkaramadım bile.

Ahmet sana bir fikir daha..o boruları çıkar sert plastik dirsek boru yapıştır ebatı uyan boru bul...eskileri zaten geçme onları çıkar dirsek boru yerleştir
mesela lpg sistemi boru..çareler tükenmez ;)
131244235334469.jpeg

Bu tür işlerde yenisini takmak en idealidir ama parça piyasada bulunmuyorsa, başka araçların ki de uymuyorsa şöyle bir yol izlenebilir; kırılan hortumun içine sıkı sıkıya girecek bir metal boru temin edilerek (tornacı bile yapar) sorun giderilebilir. Metal boru kopan yerin içine takılmak suretiyle daha kibar bir tamir yöntemi yapılmış olur. Hatta kopan plastik boru metal boruya kelepçe ile sabitlenirse gerektiğinde söküp takılabilir de.

Kırılan kısım üzerine L şeklinde metal boru sıkı geçme ile takarak çözüm uygulanabilir. o zaman da uygun çap ve şekilde boru bulmak için birkaç dükkan dolaşmam gerekecek. Plastik ya da metal birşeyler uyduracağım. Yapıştırıcı olayı sakat.

Kırılan kısım üzerine L şeklinde metal boru sıkı geçme ile takarak çözüm uygulanabilir. o zaman da uygun çap ve şekilde boru bulmak için birkaç dükkan dolaşmam gerekecek. Plastik ya da metal birşeyler uyduracağım. Yapıştırıcı olayı sakat.

Tornacı o boruyu 5-10 TL ye yapar, illa oraya uygun boru bulacağım diye dükkan dükkan dolaşıp boşuna gaz/benzin yakmaya değmez. "L" şeklinde plastik hortum için de Renault 9 veya 11 lerin kalorifer hortumundan faydalanabilirsin.

dikkat ettinse mesela vectra örnek o eklem geçirmeli zaten sök senin kırık olanı çek geçir bu çıkma olanı
p1120070.jpg
selim abi çıkmacıya gitmesine bile gerek yok. :) o ek bahçe malzemeleri satan yerlerdede oluyor. yarım parmak le boru eki dersen herkez bilir. benim arkadaşın motorunda aynı parça kırılmıştı. biz bu şekilde hallettik. sadece yerine takınca siyah silikonla çevresini dön. sağlam olsun. :)
tam resmini bulamadım ama bu resimdekine benziyor. L şeklinde olanı gibi
42.jpg

umarım resim çıkmıştır.

Evet, esasen basit bir parça. Ancak altta geniş açı resimde görüldüğü gibi (kırmızı halka içindeki kısım) sorunun olduğu yer hava filtresi sonrası kısımda. Orada işlem yaparken en ufak plastik kırıntısı dahi içine düşerse, motoru ilk çalıştırmada yanma odasına gider ve içerde yansa dahi motorda soruna yol acabilir. O yüzden çok temiz çalışmam lazım.

Sözkonusu parçanın orjinalini buldum bu arada. Altaki resim. İngilizce Air Inlet Duct Elbow diye geçiyor, Türkçeye "Hava Giriş Boru Dirseği" diye ceviriyorum.

n5lfd.jpg

n5zcn.jpg

Geri