Hava boruları kırık, nasıl yapıştırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yapıştıma ile uğraşağına al yenisini tutmaz...o kırıldı ise zaten meterial olarak işi bitmiştir..yani sıcak sopuk yiyerek sertleşme nasıl derler pötürleşme mi işte ufalanır al yenisini bulursan çıkmacıdan ama pahalı değildir al yenisini

Onu yapıştırmaya çalışmak bana da biraz yaş iş gibi geliyor. Fakat yedek parça olarak bulmak kolay olmaz gibime de geliyor.

Ahmet hava emme borusu olarak çıkmacılara bak herhangi bir aracın mutlaka o eklemi uyacaktır sök tak bitti

dikkat ettinse mesela vectra örnek o eklem geçirmeli zaten sök senin kırık olanı çek geçir bu çıkma olanı
p1120070.jpg

yani yapman gereken çıkmacıya gideceksin bakacaksın fiat olur reno olur opel olur vw olur hangisi çap olarak uygunsa al sana lazım olan o eklem dirsek kısmı onu sökebilirsin zaten sana sırf o lazım

Evet başka bir aracın hava emme borusu uyabilir gibi. Fakat resmi gösterdiğiniz parçada (Vectra) büyük hava giriş ve çıkışa ek olarak sadece bir tane ufak boru girişi görülüyor. Benim araçta 2 ufak boru girişli var (resimlerde görüldüğü gibi) 2 ufak boru girişli bulmam gerekecek.

Ahmet sen zaten sırf giriş borularını alacaksın mesela mazda 323 baktım o girişlerin biri uyuyor
bak
img_3927_1318315876.jpg

benim araçtaki de kırılmıştı, ben yapıştırdım gayet de sağlam oldu. şimdi fotoğraını çekemiyorum fakat yarın çekip fotoğraf koymaya çalışrım.
ben illk önce japon yapıştırıcısı ile kırılan yüzeyleri birbirine yapıştırdım. sonrasında ise sağlam olması için çelik 404 ler var kırmızı ve mavi tüpdeki yapıştırcıyı karıştırmak sureti ile uygulnyor.
çelik yapıştırıcıyı geniş bir yüzeye bolca sürüp bir gün boyunca sertleşmesi için boşta bıraktım.
sağlam kalıcı olması için önemli nokta, çelik yapıştırıcının geniş bir yüzeye bol miktarda uygulamak.

Son düzenleme:
Konuyu dairde baktım resmi görememiştim. Ama o kırılan kısım yapıştırma vs ile olacağını sanmam. Boşuna uğraşma Selim abinin dediği gibi sıfır almak değiştirmek en mantıklısı.

benim dediğim gibi yapsa olur ama kımse okumadı yazdıgım yontemı :)

Geri