Hasar sorgulama hakkında?

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ben aracı alırken Mayıs ayında plakadan hasar sorgulaması yapmıştım. 1400 tl'lik hasar çıktı ama araç temiz olduğundan önemsemedim bu rakamı. Bugün aklıma takıldı ve şasi no'dan da sorguladım. bi de ne göreyim, hasar bulunmamaktadır yazıyor!? Sizce bu ne iş? Hangisine inancam, satarken hangisini baz alcam?

Demek ki hasar Şase No yerine Plaka üzerine kayıt olmuş.

İşine geleni :D

abi işime hasar olmaması gelir tabiki. Ama 1 kuruş hasarı yok diyipte sonradan sahtekar satıcı konumuna düşmek istemem. Bir avuç civatadan 1-2bin tl fazla alcam diye yalana dolana girmem. ancak kafama takıldı. Plaka değişmiş olma ihtimali var mı? Hasar sadece plakaya mı işlenir, şasiye işlenmiyosa ne anlamı var.

abi işime hasar olmaması gelir tabiki. Ama 1 kuruş hasarı yok diyipte sonradan sahtekar satıcı konumuna düşmek istemem. Bir avuç civatadan 1-2bin tl fazla alcam diye yalana dolana girmem. ancak kafama takıldı. Plaka değişmiş olma ihtimali var mı? Hasar sadece plakaya mı işlenir, şasiye işlenmiyosa ne anlamı var.

En doğrusu sigortacınıza sormanız çünkü arabanın ve plakanın bütün geçmişini çıkartıyor

Zaten ben bu sms ile filan sorgulama işlerinin pek sağlıklı bir şekilde çalıştığına inanmıyorum. Bu gibi durumlarda en güzeli çalıştığım sigorta şirketinden yardım almak.

Bende çok karşılaştırtım böyle durumlarla 2. el aradığım dönemlerde takipçide sorgulama yaptırırsan herşey ortaya çıkıyor ne zaman nerde hangi arabayla çarpıştı gibi...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben aracı alırken Mayıs ayında plakadan hasar sorgulaması yapmıştım. 1400 tl'lik hasar çıktı ama araç temiz olduğundan önemsemedim bu rakamı. Bugün aklıma takıldı ve şasi no'dan da sorguladım. bi de ne göreyim, hasar bulunmamaktadır yazıyor!? Sizce bu ne iş? Hangisine inancam, satarken hangisini baz alcam?

kendimden bir örnek vereyim tramerden şase motor nolarla bakıldığında hasar kaydı olmayan aracımda plakadan sorgulattığımda 9000 tl lik hasar çıkıyor yetkili kişiler işini düzgün yapmalı önceki araçlardan kalma hasarlar işte durmadan plakamı değiştireceğim ben değiştirdiğim plakada da hasar kayıtları çıkabilir değiştirmiyorum çokda umrumda değil pert olayları bile artık şaibeli benim için ustanın 900 tl masraf çıkarttığı araca cebine 200 lira konulduğu için 20 bin tl hasar çıkarıp perte ayıran exper gördüm herşey yanımda oldu ve bitti saygılar ve sevgiler

opellerin şase numarası W0L0 diye başlıyor bunlar asılnda sıfır ama O harfiyle karışıyor ben aracımın hasarına ulaşabilmek için 4 kere sorgulattım ikisinide O harfi yapınca çıktı. He yinede ulaşamıyorsanız hasar önceki plaka sahibi araca ait olabilir yada dosya girişinde hata yapılmıştır.

opellerin şase numarası W0L0 diye başlıyor bunlar asılnda sıfır ama O harfiyle karışıyor ben aracımın hasarına ulaşabilmek için 4 kere sorgulattım ikisinide O harfi yapınca çıktı. He yinede ulaşamıyorsanız hasar önceki plaka sahibi araca ait olabilir yada dosya girişinde hata yapılmıştır.

Heee bak şimdi çıktı mevzu ortaya. Aracın şase numarasını W0L0 diye sorgulatmıştım, meğerse WOLO diye sorgulatmak gerekiyormuş. O şekilde sorgulatınca hasarlar çıktı meydana. Plakada çıkan hasarların aynısı çıktı. Gelen mesajı yazıyorum;
18/10/2010, park halinde çarpma, 282 tl...
11/10/2010, park halinde çarpma, 164 tl...
20/08/2010, park halinde çarpma, 1444 tl...

işin ilginç tarafı hepsinin park halinde olması, sizce benim araç park halindeyken çarpmışlar mı yoksa, benim araç mı park halindeki araca çarpmış bunu anlamadım açıkçası :D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:43 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:42 ----------

2010 yılında 8 ve 10. aylarda, 2 ay boyunca aracı kullanan kişi hiç mi gusül abdesti almamış ya? :(

Geri