hararet.ve su akıntısı...acıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ugurgenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugurgenc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım uzul yoldan geldı ve aracımı park ederken gerı vıtese taktım kaputdan dumanlar ve su sızmaya basladı ve kaputu actım motor beynınının oldugu yer su koyma yerı bolgesı ne o tarafa komple su akmıs ve sankı yanın kokusuda gelıyo du ve ıcımde bı korku oldu hortumlarmı patladı yada bı seylermı yandı cok tedırgın oldum acıkcası sızce neden olmus olabılır acıl yardım arkadaslar...:help:

radyatör delinmiş veya hortumlardan kaçırıyor olabilir kelepçeleri kontrol edin.

araba hararet yapar motor yanar.

Ya motor kaputunu açıp göz karara bakmaktan başka hiç bişey yapamazsın. Yarın ustana götür kontrol etsin

1: Kalorifer pete delinmiş olabilir
2: Radyatör delinmiş olabilir
3: Su hortumları yırtılmış çatlamış eskimiş olabilir.
4: Hortumların kelepçesi gevşemiş olabilir.
5: Silindir contan yanmış olabilir.

:confused:

asıl unuttuğunuz nokta ise arkadaşlar su koyma deposunun sarı renkli olar kapağında tahliye deliği var.içinden dikkatli bakarsanız daha rahat görünür.o kağın tahliyesi bozulmuş bence.sadece dikkatinizi birde bu noktaya çevirin.küçük ama önemli bir ayrıntı.başıma gelmişti.sürekli özellikle gaza fazla yüklenince su atıyordu

aracınızı servise götürün. Götürürken suyunu sık sık kontrol edip gerektiğinde su takviyesi yapıp hararetin yükselmesini önleyin.

Eyüp abi dediklerin doğru ama Orhan abinin dediği gibi su deposu kapağından da yapabilir dikkat etmek lazım siz servise giidp kntrol ettirin sonrada fan açması için başında bekleyin gerçi ustalar kontrol ederlerde...saygılar...

Bendede yazın aynısı oluyordu araba belli bi hızdan aşağı düşünce hararet artıyor arabayı park ettiğimde ise ön taraftan dumanlar çıkıp bütün suyu atıyordu radyötör delik çıktı. Tamir ettirdikten sonra bide tıkayıcı tozlardan aldım şuanlık bi sorun yok.

Geri