Hararet seviyesi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TLGa35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Trigeri değiştirirken devirdaimide değiştirmiştim. Usta antifiriz koyalım dedi ben korkumdan koydurmadım. nereden patlak verecek bilmiyorum. İçindeki suda'da antifriz yokmuş dedi usta. kesin biyerlerden kaçırır boşver dedim. bu kışı antifirzsiz geçirmişiz yani. bi arkadaş palio ya antfriz koydurdu iki üç yereden sızmaya başladı hatta pedalların altına geliyordu ıslaklık.

Ahmet sen önce canım conta tesi yaptır...

ama ben çeşme suyu kullanıyorum

Ben hobi amaçlı eski model bir araç aldım. İzmir soğuk olmuyor diye vatandaş dayamış bol kireçli çeşme suyunu, şimdi onun yaptığı hatayı ben çekiyorum :). Blok ve radyatör aşırı derecede kireçlenmiş ve paslanmıştı. Radyatörle hiç uğraşmayıp kaldırıp çöpe attım, motora iki kez pas çözücü ilaç kullandım, antifriz koydum ama halen pas geliyor. Araba Ankara'da olduğu için henüz sezonu açmadım, bu ay içinde tekrar pas çözücü ile soğutma sistemini temizledikten sonra motor suyunu+antifrizi yenileyeceğim. Bu işlemleri yapmadan evvel hemen 100 derece sınırına ulaşan sıcaklık şimdi 80 derecelerde dolaşıyor. Ben bütün araçlarımın soğutma+cam yıkama suyuna mümkün mertebe çeşmeden su koymam, damacana suyundan veya dinlenmiş sudan faydalanırım. Araçlarınızın soğutma suyunda mutlaka antifriz kullanın, antifriz motorun hararetini alır, soğutma sistemini krozyona karşı korur.

Yerim antifirizi diyorsun yani :D
valla yiyeceğimden değilde çok tırsıyorum. kesin 2-3 yerden patlak verecek :D

Ondan sonra gelsin soğutma sistemi şikayetleri :D
savaş abi ben arabayı hafta sonları çalıştırmak için çalıştırıyorum. :maden: iki ayda 500 km yol ancak yaparım (öleyken arızası bitmiyor). kışın oda yok. sürekli garajda durduğu için antifiriz konusunda rahatım. :D

valla yiyeceğimden değilde çok tırsıyorum. kesin 2-3 yerden patlak verecek :D

savaş abi ben arabayı hafta sonları çalıştırmak için çalıştırıyorum. :maden: iki ayda 500 km yol ancak yaparım (öleyken arızası bitmiyor). kışın oda yok. sürekli garajda durduğu için antifiriz konusunda rahatım. :D

Yakında (Allah korusun) senin de soğutma sistemi şikayetlerini okuyacağız desene :maden:

Savaş abi bu radyatör temizleme ilaçları işe yarıyormu sen bilirsin.Geçen baktım kabın içinde baya çamurlaşma gördüm antifiriz baya bi pisliği çözmüş.Radyatör yeni 1 yıllık ama motor bloğu herhalde baya tortulu.Bu ilaçtan döktüğümüzde devirdaim başladığında kalorifer sistemide ayrıca temizlenmiş olurmu.Şöyle iyi bir temizlik yapmak istiyorum.Birde senin arabada su kaçağı tam olarak nerde çıktı.Ben 1-2 ayda bir yarım litre kadar su eklemesi yapıyorum.Kaptaki kapaktanmı atıyo bulamadım yerini yada su ilave ettiğimde antifiriz miktarı azaldığındanmı bu eksiltme var

Savaş abi bu radyatör temizleme ilaçları işe yarıyormu sen bilirsin.Geçen baktım kabın içinde baya çamurlaşma gördüm antifiriz baya bi pisliği çözmüş.Radyatör yeni 1 yıllık ama motor bloğu herhalde baya tortulu.Bu ilaçtan döktüğümüzde devirdaim başladığında kalorifer sistemide ayrıca temizlenmiş olurmu.Şöyle iyi bir temizlik yapmak istiyorum.Birde senin arabada su kaçağı tam olarak nerde çıktı.Ben 1-2 ayda bir yarım litre kadar su eklemesi yapıyorum.Kaptaki kapaktanmı atıyo bulamadım yerini yada su ilave ettiğimde antifiriz miktarı azaldığındanmı bu eksiltme var

Bence fazla kurcalama kaş yapacağım derken göz çıkarırsın. Bırak öyle dursun...;)

Bence fazla kurcalama kaş yapacağım derken göz çıkarırsın. Bırak öyle dursun...;)

Doğru esasında fazla kurcalamamak lazım.İşte o çamurlaşmayı zarar vermeden yıkayıp temizlemek istedim malum sistem eski elimizde kalırsa kötü:)

Geri