Hararet çok düşük.

Isındıktan 80 e geldikten sonra yolda rampa aşağı boşa alınca hararet sıfıra iniyormu ? inmiyor sabit kalıyorsa termostat sağlamdır eğer iniyor ise bozuktur

Evet benimde sürekli 80-82 arası duruyor sabit normal değil demi bu.

sizinkinin de kaçırdığını düşünüyorum,az kaçırıyor belli ki..çok kaçırsa su sürekli döner durur soğur yani..bu arada 95 derecede sabit durması gerekiyor demiş b,ir arkadaş,ama benimki 85 te sabitledi..termostatların cinsleri farklı sanırım,yada araba 85'te fan açıyor sabitliyor.
değişip değişmeyeceğini anlamanın en iyi yolu 2-3 km boyunca gaz vermeden salabileceğiniz bir rampa varsa..ordan salın,70 in de altına iniyorsa sakatlık var demektir..sıcaklıgın hızla düşmesi silindir üst kapağında deformasyona yol açıyor zira.

Arkadşalar bu konu hakkında bişey soracağım benim arabadada böle bi sıkıntı var sabah motor çok zor ısınıyor birde uzun süre kullanımda ışıklarda durunca mesela ısı 90 dereceyi buluyor sabitleniyor ordan yukarı çıkmıyor hareket edince eğer araba sıkışmazsa sıcaklık 80 e felan hatta bazen 70 e geliyor termostatmı bozuk oluyor şimdi

kaç ustaya servise sorduysam cevap böyle
- " bu vectralar böyle arkadaş"
bu araba çok yukarda kavrıyor
- " bunlar böyle kardeş"
arıza ışığı yanıyor
- yanmayanını görmedim gardaş

aynı sorun benim araçta vardı.termostat değişmeden önce iniş aşağı salınca sıfıra iniyordu ısı .termostat değişince aynı inişten salıyorum 80 ise ısı 70 e iniyor normal mi.sabit olması mı lazım??

Arkadşalar bu konu hakkında bişey soracağım benim arabadada böle bi sıkıntı var sabah motor çok zor ısınıyor birde uzun süre kullanımda ışıklarda durunca mesela ısı 90 dereceyi buluyor sabitleniyor ordan yukarı çıkmıyor hareket edince eğer araba sıkışmazsa sıcaklık 80 e felan hatta bazen 70 e geliyor termostatmı bozuk oluyor şimdi

Merhabalar;

Aynı durum benim araçta da var. Yalnız merak ettiğim, termostat su sıcaklığı 90-95 dereceye gelince soğutma fanını devreye sokuyor. Peki bu termostat suyun devir daim yolunu da değiştiriyormu. Yani motor soğuksa su kısa yoldan mı devir daim yapıyor.Motor ısınınca radyatörden dolaşıma mı geçiyor.Çok soğuk havalarda özellikle uzun yolda hararet yükselmediğinden radyatör önüne karton koyuyorum ozaman hararet dengeye geliyor.Buda sakıncalı bi durum tabi.

aynı sorun benim araçta vardı.termostat değişmeden önce iniş aşağı salınca sıfıra iniyordu ısı .termostat değişince aynı inişten salıyorum 80 ise ısı 70 e iniyor normal mi.sabit olması mı lazım??
o kadarı normal

honda ve toyotası olan arkadaşlara soruyorum sabit diyor aynı inişten iniyolar oynama olmuyor diyorlar

arkadaşlar aynı sorun bendede vardı araç benzinden lpg ye atıyodu titriyodu araç ısınmıyordu uzun süre ve dolayısıyla lpg yede geç geçiyordu dün ayar yaparken yolda hararetin 0 a düştüğünü izledik termostat değişti ve bütün sorunlar lpg dahil çözüldü eğer yolda giderken hararet düşüyorsa termostat olasılığı yüksek

Geri