Hararet 90 üstüne çıkıyor yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dandan06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben geçenlerde termostatı değiştirdim. araba uzun süre ısınmıyordu. 15-20 dk sonra ancak 80-90 dereceleri görüyordu. rampa aşağı inerken tekrar 70 lere filan iniyordu. değiştirttim şimdi gayet iyi. ibre 90-93 arasında sabit kalıyor.
termostat motor bloğunun üst tarafında biryerdeydi yanılmıyorsam kapağın altında. kalın bir siyah hortum var motora giren hortumun bağlandığı yerdeydi.

İzin verirsen yukarıdaki tarifine bir iki küçük ilave yapayım;
Termostat, motor bloğunun üst tarafında biryerdeydi. Yanılmıyorsam, radyatörün üst kısmından çıkıp motora giren kalın siyah bir su hortumu var, o hortumun motora bağlandığı yerdeydi.

Arkadaşlar İzmir'in şebeke suyunun durumu malüm. Sudaki kireç oranı fazla, bu durumda termosdatın ömrü kısalıp, çabuk arızalanıyor, arıza neticesi devamlı açık kalabiliyor. Termostadı değiştirmeden evvel aracın suyunu iyice boşaltın, yeni termostadı monte ettikten sonra soğutma sistemine antrifiz+iyi su koyun. Marketlerde 1,5-2 TL'ye satılan 8-10 litrelik içme suları var, onları kullanabilirsiniz, hatta cam yıkama suyuna bile bu sulardan koymanızda fayda var.

Slmlr,

Benimki de 2001 Astra G Edition, otomatik. Yeni aldim..
Isi gostergesi cok gecikmeli ve zorlukla 90 dereceye cikiyor.
Fanin calistigina da pek rastlamadim..

Termostatin sokulup cikarilmis olabileceginden supheleniyorum..
Eskiden hararet yapan araclar icin bilhassa yaz aylarinda cok uygulanan bir yontemdi..

Var mi yok mu anlamak icin Termostatin yerini ogrenmek istiyorum.
Nerededir?

Genelde eski araclarda radyator un alt cikisindaki hortumun basinda olurdu..

Astra G lerde nerededir ?

Savas bey hakli, Izmir de yasiyorum. Ozel serviste baktilar, termostat acik kaliyormus.

Degismesi gerekirmis..
Tamiri ve temizligi olmaz mis, eski sistemlerdeki gibi icinden cikarilmazmis.. Sadece termostat olmazmis, dis kapak ile birlikte komple imis..
Parca ve iscilik antifriz ile beraber 80 TL istedi.

Y. parca bulamadigimizdan degistirme isi ertelendi..
Benzin sarfiyatina olumsuz etkisi sizce nekadar olabilir?

Su sirada, 2001 Otomatik Astra G aracim 100 km de sehir ici 10 lt sehir disi 8 lt yakiyor.

Normal mi?

Benzin sarfiyatina olumsuz etkisi sizce nekadar olabilir?
Su sirada, 2001 Otomatik Astra G aracim 100 km de sehir ici 10 lt sehir disi 8 lt yakiyor. Normal mi?
* Termostadın açık kalması neticesi araç yeteri kadar ısınamayacağı için yakıt tüketiminde bir miktar artış olacağı kesin. Bu durum İzmir gibi sıcak iklime sahip kentlerde fazla dikkati çekmeyebilir ama soğuk iklime sahip kentlerde daha çok dikkat çeker.
* Aracınızın teknik bakımlarının tam olduğunu, sizin de aracı kullanırken fazla sıkıştırmadığınızı farz edersek yakıt tüketim değerleri fazla. Ben de 91 model 2.0 otomatik Vectra var, arasıra gaza yüklenirim, ortalama değerlere göre max. şehir dışı 7,5 lt, şehiriçi 9,5 lt, minimum şehirdışı 6 lt, şehiriçi 8 lt civarı tüketim yapıyor. Şehiriçi tüketim rakamları kimseyi yanıltmasın İzmir trafiği sakin olduğu için bu değerlere kadar düşebiliyor, yoğun Ankara trafiğinde rakamlar şehiriçinde minimum 10 lt.den başlıyordu, İstanbul şehiriçi trafiğini ise düşünemiyorum :).

Arkadaşlar İzmir'in şebeke suyunun durumu malüm. Sudaki kireç oranı fazla, bu durumda termosdatın ömrü kısalıp, çabuk arızalanıyor, arıza neticesi devamlı açık kalabiliyor. Termostadı değiştirmeden evvel aracın suyunu iyice boşaltın, yeni termostadı monte ettikten sonra soğutma sistemine antrifiz+iyi su koyun. Marketlerde 1,5-2 TL'ye satılan 8-10 litrelik içme suları var, onları kullanabilirsiniz, hatta cam yıkama suyuna bile bu sulardan koymanızda fayda var.

ben saf su koyuyorum .

Geri