Hararet 90 üstüne çıkıyor yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dandan06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dandan06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1.6 Edition otomatik vites arabam havaların ısınmasıyla beraber hararet 90nın üstüne çıkıyor, kaloriferi çalıştırıyorum öyle düşürüyorum harareti.
Açıkçası bu işlerden pek anlamam, fanında sorun varsa illaki yaptırmak lazım ama olaki su falan koymak gerekiyorsa bana bilgi verirseniz sevinirim.

antifreeze'e bir baktır bence hocam. antifreeze donmayı engellediği gibi soğutmayıda kolaylaştırıyor bildiğim kadarıyla, çok eskidiyse ondanda yapabilir.

antifirizi kasımda koydurmuştum ama baktırıyım bi, sağolasın.

İbrenin 90 çıkması önemli değil. Önemli olan 90 dan sonra fanın açılıp açılmamasıdır. Kaloriferi (sıcak konuma alıp) hararet ibresi kırmızı bölgeye geldiğinde sibop olarak kullanabilirsin ama ibrenin her 90 na çıkışında kaloriferi kullanırsan fanın açılıp açılmadığını anlayamazsın. Hararet ibresinin takibini bir yap ondan sonra yardımcı olmaya çalışalım.

İbrenin 90 çıkması önemli değil. Önemli olan 90 dan sonra fanın açılıp açılmamasıdır. Kaloriferi (sıcak konuma alıp) hararet ibresi kırmızı bölgeye geldiğinde sibop olarak kullanabilirsin ama ibrenin her 90 na çıkışında kaloriferi kullanırsan fanın açılıp açılmadığını anlayamazsın. Hararet ibresinin takibini bir yap ondan sonra yardımcı olmaya çalışalım.

tamam o zaman kaloriferi çalıştırmadan deneyim, fan devreye girecek mi girmeyecek mi görelim.

Eger aracin astra h ise hararet 113 e kadar normal fan 113 de acar, araba seyir halinde iken hararet 103 de calisir. Bu degerler servis degeridir.

Ama illaki soguk calissiin istersen musuru degis 90 lik tak araba 90 da acsin fani ama buda fanin omrunu bitirir aklinda olsun.

Eger aracin astra h ise hararet 113 e kadar normal fan 113 de acar, araba seyir halinde iken hararet 103 de calisir. Bu degerler servis degeridir.

Ama illaki soguk calissiin istersen musuru degis 90 lik tak araba 90 da acsin fani ama buda fanin omrunu bitirir aklinda olsun.

yok yok astra g benim aracım.şansıma 2 gündür sorun olmadı bakalım.

Termostat nerededir?

Slmlr,

Benimki de 2001 Astra G Edition, otomatik. Yeni aldim..
Isi gostergesi cok gecikmeli ve zorlukla 90 dereceye cikiyor.
Fanin calistigina da pek rastlamadim..

Termostatin sokulup cikarilmis olabileceginden supheleniyorum..
Eskiden hararet yapan araclar icin bilhassa yaz aylarinda cok uygulanan bir yontemdi..

Var mi yok mu anlamak icin Termostatin yerini ogrenmek istiyorum.
Nerededir?

Genelde eski araclarda radyator un alt cikisindaki hortumun basinda olurdu..

Astra G lerde nerededir ?

ben geçenlerde termostatı değiştirdim. araba uzun süre ısınmıyordu. 15-20 dk sonra ancak 80-90 dereceleri görüyordu. rampa aşağı inerken tekrar 70 lere filan iniyordu. değiştirttim şimdi gayet iyi. ibre 90-93 arasında sabit kalıyor.
termostat motor bloğunun üst tarafında biryerdeydi yanılmıyorsam kapağın altında. kalın bir siyah hortum var motora giren hortumun bağlandığı yerdeydi.

Bendede astara f var daha 90 da çalıştığını görmedim 104 gibi falan fan açıyor , normal miki?

Geri