Hangimiz arbalarımızı Lpg Linin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trakopel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lpg ecu'sunda bir sayaç olması lazım, çalışma saatini tutuyor. O dolunca sesli uyarı veriyor öğrendiğime göre. Ortalama 15 bin km civarı uyarı verir demişlerdi.
Ben 13 bin km civarında gittiğimde dolmasına çok az kaldığından değişmiştik filtreyi.

hocam hesabının cogu kısmında senle hemfikirim ama daha once sattıgım aracımda ben 2.5 sende 55bin km yol yaptım. 50bin diyelim mesela senin hesaba uysun.
2 ayda 100 tllik benzin cok fazla geldi bana bu hesapta ben 100 tl alırdım en az gittiği 3 ay olurdu. ve sık kontak ac kapa yapardım sehir içi bindiğim için. o yuzden 2000 tl ordan karım var bu hesaba göre. 55bin kmde hiç subap üst kapak vs actırmadım 1500 de ordan karım var :)
lpgli aracın fiyatının düşürüldüğü kısmına katılmıyorum sadece cunku aracı satarken sorulan sorular 1 boya değişeni nedir 2-lpg varmı sorusuydu.
lpgsiz aracta bence lpg taktıracam bilmem ne yapacam diye fiyat kırmaya calısıyorlar.
yani bu hesaba göre benim karım 6675 tl oluyor 50bin kmde ki bence gayet iyi bi rakam.
su konuda sizle aynı fikirdeyim ayda 1000 km yapılacaksa ve aracı uzun sure kullanma düşünceniz varsa taktırmak mantıklı. onun dısında bana makul gelmiyor.
1000 kmde ninum 100 tl tasarrufu olur size ve ay ay kendini öder zaten. ama sadece haftasonu binen gezmeden gezmeye tatilden tatile binen arkadaslar onların yerinde olsam taktırmazdım.

Hocam siz yine sanslısınız herkes şanslı olamıyor bu konuda benim 100 tl dediğim rakamda aracı lpgde benzin tüketimi yapan araçlar 100 tl yi de geçiyo........ benim bahsettigim aracta lpg bitince lpg alana kadar benzinde binmede var lpg li aracı arasıra benzinde kullanmak iyi olur benim mühendis arkadaşım var makina Mühendisi o bir sitede okumuş lpgli araçlar 4 depo gaz kullanıp 1 depo benzinde kullanılırsa araç lpgde fazla zarar görmez mis kendisi öyle biniyorum diyor bana 70 bin km oldu tek sorunu aracın arasıra stop etmesi buda vaktinin yaklaştığını gösteriyor ama gerçekten bu motor işi şans işi daha önce benim başıma geldi artık işimi sansa veya bile bile riske etmiyorum
Benim anlatmak istediğim bi 2 senedir lpgli binilen araç var birde alındığı günden beri 8 yıl lpgli binilen araç var hangisi daha sağlıklı tabiki 2 senelik olanın motoru zaten motorun lpgde ömrü 6 yıl km gözetmeksizin ama bu süreç erken de olabilir araç kullanıma göre sen hiç benzinde binmezsin motor 3 sene dayanmaz tamam araç ilk benzinde çalışıyor ama lpg o benzinin etkisi hemen gidiyor benzinin etkisi uzun sürse zaten subap aşınma veya yanma sorunu olmazdı eninde
sonunda lpgli araçta ilerleyen yıllarda masraf açıyor ha benzinli araçta açıyor ama lpgde ki gibi erken motor üst kapağı açılmıyor benim komsumda vw golf 4 var alındığı günden beri benzinli aracın kmsi 400 binde ve hiç motora masraf yapılmadı kaç km daha gidecek diye merak ediyorum soruyorum ayda bir km sini:)

Son düzenleme:
Hocam siz yine sanslısınız herkes şanslı olamıyor bu konuda benim 100 tl dediğim rakamda aracı lpgde benzin tüketimi yapan araçlar 100 tl yi de geçiyo........ benim bahsettigim aracta lpg bitince lpg alana kadar benzinde binmede var lpg li aracı arasıra benzinde kullanmak iyi olur benim mühendis arkadaşım var makina Mühendisi o bir sitede okumuş lpgli araçlar 4 depo gaz kullanıp 1 depo benzinde kullanılırsa araç lpgde fazla zarar görmez mis kendisi öyle biniyorum diyor bana 70 bin km oldu tek sorunu aracın arasıra stop etmesi buda vaktinin yaklaştığını gösteriyor ama gerçekten bu motor işi şans işi daha önce benim başıma geldi artık işimi sansa veya bile bile riske etmiyorum
Benim anlatmak istediğim bi 2 senedir lpgli binilen araç var birde alındığı günden beri 8 yıl lpgli binilen araç var hangisi daha sağlıklı tabiki 2 senelik olanın motoru zaten motorun lpgde ömrü 6 yıl km gözetmeksizin ama bu süreç erken de olabilir araç kullanıma göre sen hiç benzinde binmezsin motor 3 sene dayanmaz tamam araç ilk benzinde çalışıyor ama lpg o benzinin etkisi hemen gidiyor benzinin etkisi uzun sürse zaten subap aşınma veya yanma sorunu olmazdı eninde
sonunda lpgli araçta ilerleyen yıllarda masraf açıyor ha benzinli araçta açıyor ama lpgde ki gibi erken motor üst kapağı açılmıyor benim komsumda vw golf 4 var alındığı günden beri benzinli aracın kmsi 400 binde ve hiç motora masraf yapılmadı kaç km daha gidecek diye merak ediyorum soruyorum ayda bir km sini:)

bende makine mühendisiyim hocamama hiç oyle bişey duymadım işin aslı cokta sallamıyorum artık yaa altı üstü araba diyorum ne kadr üstüne düşersen okadar masraf edersin kafasındayım sanki artık. eskiden cok titizlenirdim ama su anda sadece periyodik bakımlarına özen gosteriyorum ve temiz kullanmaya dikkat ediyorum. cok şükür hiç üzmedi şimdiye kadar aldıgım opeller

evet şehir içi benzindede benm aracım 40 kuruş veya 45 kuruş yakıo :/

ama ne bilelim Lpg li araçlara alıştık binemioz benzinlisine

sanırım çoğumuzun aracı aşağı yukarı aynı yakıyor (aynı araçlar farklı zamanlarda) benim aracım bi türlü dengeli yakamıyor bazen e5 trafiğinde 8lt yakıyor bazen 13 anlamadım gitti okudukça kıskanıyorum 9 olsun sabit olsun 9lt yakıyo diyeyim :D

aslınmda az binersen az yakar çok binersen çok yakar..

alman yakmayanını yapana kadar ...

yakmayanı astra :P :D

Hiç aksatmadan bakıma girer benim araçlarım.

bende makine mühendisiyim hocamama hiç oyle bişey duymadım işin aslı cokta sallamıyorum artık yaa altı üstü araba diyorum ne kadr üstüne düşersen okadar masraf edersin kafasındayım sanki artık. eskiden cok titizlenirdim ama su anda sadece periyodik bakımlarına özen gosteriyorum ve temiz kullanmaya dikkat ediyorum. cok şükür hiç üzmedi şimdiye kadar aldıgım opeller

Hocam geçen ki 4 depo lpg 1 benzin kullanımı hakkındaki lpgcilerin yazdığı yazılar ve bütün lpg kullanan arkadaşlara bilgi amaçlı paylaşıyorum lpg karşıtı olabilirim bana göre kârlı gibi gelmiyor ama lpg kullanan arkadaşlarada yardımcı olurum

http://www.otogaz-ozzirve.com/sss.html

http://www.maksimumotogaz.com/s-k-sorulanlar.html

http://www.exengaz.com.tr/aracinizdaotogaz.asp

Arkadaşlar, ülkemizde yakıt fiyatları üst düzeyde olduğu süreçte lpg tüketimi çok kullanan için makuldur yadırgamamak lazım bütçe meselesi, hafta sonları aracını kullananlar için benzinli araç çok idealdir, ali can arkadaşımızın konuyla ilgili anlatımları doğru olup biz tüketiciler araştırmamızı kulaktan dolma bilgilerlen yapmamalıyız, sanayideki ustalarımız biz tüketicileri yontulacak kaz gibi görmemeleri lazım işlerine emeklerine saygım sonsuzdur bunuda belirtim, saygılar..

Herkese iyi akşamlar aracın depoyu fulleyip sıfırladım benzin fiyatı 4.95 dünden Bugüne yaptığım km ve yakıt ortalamam aracım en yoğun trafikte 8, 5-9,0 lt arası yakıyor benzinde dün yoğun olmayan normal trafikte fazla dur kalk yapmadan 70-90 km hızı gecmedim 7.4 lt yani km başı 370 krs yakıyor benzinde lpgde 9.5-10 lt arası yakıyordu benzinin fiyatı mazotla aynı olsun mazotlu araçlarla yarısırım yakıt konusunda Astra çok cimri Opelin en çok tutulan ve satan aracı ülkemizde Astra ve diğer araçlar fazla yakmıyor akaryakıt fiyatları pahalı

Ekli dosyalar

• 2014-05-19 19.59.30.webp
    2014-05-19 19.59.30.webp
    3.2 KB · Görüntüleme: 10
  • 2014-05-19 20.39.10.webp
    2014-05-19 20.39.10.webp
    3.2 KB · Görüntüleme: 8
  • 2014-05-19 20.40.13.webp
    2014-05-19 20.40.13.webp
    3.2 KB · Görüntüleme: 6
  • 2014-05-19 20.41.08.webp
    2014-05-19 20.41.08.webp