Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar yanılıyor isem beni düzeltin. Şimdi bir araç uzunca zaman 10 40 yağ kullanması sonrasında 5 30 geçmesi durumun da araç sesli çalışır ummadık yerlerinden ses gelir. Ben bu şekilde biliyorum. Çok konu okudum bu durum hakkında bir çok araç kullanıcı arkadaşımız da aynı şeyleri paylaşmış. Sadece o kadar değil 10 40 dan sonra 5 30 kullanılması durumun da aracın yağ eksiltmesi durumu da ortaya çıkması an meselesi.
Bende birçok yazı okudum bu konuda kullanılan yağ inceltilince yağ yakması kaçınılmaz diyorlar.Yalnız bu eski teknolojiye sahip motorlar icin gecerli.Çünkü piston ve sekmanlar belli kriterlerde üretilmiş oluyor.
Yeni nesil araçlarda kullanılabilecek yağlar, 0-30, 0-40, 5-30, 5-40'dır. 10w-40 yağ özellikle kışın ilk çalıştırmada motoru yıpratır. Bence çok soğuk yerde yaşamıyorsanız 5-30 veya 5-40 yeterli.