Hangİ yaĞ olmali

sağol soner kardeş.sen ve diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi bu yağı alacağım http://www.n11.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4-lt-motor-yag-P26236735 .sadece tereddütüm şu, servis araca en son hangi yağ numarasından koymuşsa, ben mobil alacak olsam bile o numaradan almak zorunda mıyım. bir de ihtiyaç 5 litre mi 4 litremi ?

linkini verdiğiniz yağı gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz... kullanmanız gereken en ideal yağ aralığı 5w-30 dur... yaz kış farketmez...4 litre yeterli olması lazım fakat tam emin değilim...

teşekkür ederim arkadaşlar. bir de bu bujilerde ve filtrelerde GM ve Bosch markalar var. arasında fiyat farkı bulunuyor.Aracın kaputunu açtığımda bazı parçaların bosc olduğunu görüyorum.Bunlardan hangisini almalıyım. arasında fark var mı

teşekkür ederim arkadaşlar. bir de bu bujilerde ve filtrelerde GM ve Bosch markalar var. arasında fiyat farkı bulunuyor.Aracın kaputunu açtığımda bazı parçaların bosc olduğunu görüyorum.Bunlardan hangisini almalıyım. arasında fark var mı

yağ filtresi önemli olduğundan ben GM öneririm... pahalı gelebilir fakat bosch çin malı denk geldi bana hep ve güven vermedi açıkçası... hava filtresi ve buji olarak bosch kullanılabilir... bujilerin tırnak aralığını taktırmadan önce kontrol ettirmeyi unutmayın derim...

Arkadaslar 2012 astra esent. h hb 115 bg 1.6 benzinli aracim var yag degisimi yapacagim hangi yagi onerirsiniz ve yag filtresi polen filtresi hava filtresi komple degistircem aracima uygun bu urunleri nerden bulabilirim intten almak icin son sorum yag filtresi nerede bu veletin siyah bi kapak gosterio inr ama bnimkinde o yerde deil ayni arac olan yada bilenler yardim pls :))

Arkadaslar 2012 astra esent. h hb 115 bg 1.6 benzinli aracim var yag degisimi yapacagim hangi yagi onerirsiniz ve yag filtresi polen filtresi hava filtresi komple degistircem aracima uygun bu urunleri nerden bulabilirim intten almak icin son sorum yag filtresi nerede bu veletin siyah bi kapak gosterio inr ama bnimkinde o yerde deil ayni arac olan yada bilenler yardim pls :))

dexos 2 standardını karşılayan yağ markaları ve ürün isimleri linkte mevcut.
http://www.centerforqa.com/gm/dexos2-brands
ülkemizde hepsi yok tabi ama castrol edge serisi 5w40 kullanıyorum ben ve internette bir çok sitede ücretsiz kargo 80 tl civarına bulunabiliyor...
valvoline yağlarını denemedim ama bildiğim kadarıyla kaliteli yağlar. 5ltlik bidonlarda internette 88 TL ve 100 TL gibi bi fiyata 2 firmanın sitesinde satılıyor 5w40 modeli...
ben izmir ve antalyada yaşadığım için 5w40 kullanıyorum... 5w30 da kullanılabilir yaşadığınız şehir cehennem sıcağını görmüyorsa yazın...çok soğuk bir yerdeyseniz ve motorunuz yeni ve çok sağlıklı ise 0w30 0w40 da kullanılabilir... dexos 2 standardı üzerinde mevcutsa bildiğim son 10 yıldır üretilen opel motorlarına tamamen uyumlu yağlardır...
filtreler için opel parça yazın çıkan bi kaç siteden fiyatlarını karşılaştırın.... emin olmazsanız telefon edin şase numarası söyleyin hertürlü yardımcı olurlar...
yağ filtresini GM alın diğer filtreler kaliteli yan sanayi markalardan alınabilir... en azından ben öyle yapıyorum...

Kararimi verdİm arkadaŞlar
motor yaĞi olarak mobİl esp 5-30 veya castrol alacaĞim
yaĞ fİltresİ gm
hava ve polen bosc alacaĞim.
Fakat kafama takilan bujİ olayi.farkli farkli bujİler var araÇ lpglİ bazi yerlerde tek tirnak dİyor bazilarinda hİÇ bİrŞey demİyor.bosch veya gm bujİ alacaĞim

Kararimi verdİm arkadaŞlar
motor yaĞi olarak mobİl esp 5-30 veya castrol alacaĞim
yaĞ fİltresİ gm
hava ve polen bosc alacaĞim.
Fakat kafama takilan bujİ olayi.farkli farkli bujİler var araÇ lpglİ bazi yerlerde tek tirnak dİyor bazilarinda hİÇ bİrŞey demİyor.bosch veya gm bujİ alacaĞim

BUJILERDE ORJINAL HER ZAMAN TAVSIYEMDIR...:bir:

kardeşim yağ değiştirirken marka olarak hep iyi olanı seç ucuz yağ asla kullanma...mobil - castroll falan gibi..ama sakın gulf diye bi yağ var onu kullanma kardeşim sana tavsiye..ben kullandım motor indirdim..aman haa

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ben arasıra kullanıyorum GULF marka. bi sıkıntı yaşamadım. biraz daha olayı anlatabilirmisiniz.
başkasından da olumsuz yorum duymuştum ama marka olarak fena değil: amerikan(teksas) malı
http://www.gulf.com.tr/pazarlama/sponsorluklar
diğer olumsuz yorumda yanlış hatırlamıyorsam yağ çamur gibiydi demişti. zannımca bi şekilde yağ bozulmuş. acaba belli bir üretim bandında sıkıntı mı çıktı.
yağı bana arkadaşım yağcı tavsiye ediyor. elinde daha pahalı yağlar var: castrol, mobil, shell ama daha ucuzları da var star pet vs. yani uluslar arası belli kalitede olan en uygun fiyat kaliteyi bana veriyor (maliyetine)

Son düzenleme:
Benim araç astra J yağ konusunda araştırma yapıyorum. Aklıma 3 tane yağ takıldı;

- Castrol Edge 5W-30 C3 (Dexos2 onaylı)

- Mobil Super 3000™ XE 5W-30 (Dexos2 onaylı)
http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-xe-5w30.aspx

- Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 (Dexos2 onayı yok fakat ACEA C3 onaylı)

Kararsız kaldım. Sizce hangisi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim araç astra J yağ konusunda araştırma yapıyorum. Aklıma 3 tane yağ takıldı;

- Castrol Edge 5W-30 C3 (Dexos2 onaylı)

- Mobil Super 3000™ XE 5W-30 (Dexos2 onaylı)
http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-xe-5w30.aspx

- Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 (Dexos2 onayı yok fakat ACEA C3 onaylı)

Kararsız kaldım. Sizce hangisi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence Motul 8100 x clean fe 5-30 dexos2 onayı da mevcut...Fiyatı 105 tl olmali 4 lt

Geri