Hangi ulkeleri gordunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
milli gelirleride bizden yüksek yanlız
orası öyle tabi, refah seviyeleri çok çok yüksek bize göre.
sadece orda hayat sudan ucuzmuş gibi görünmesin dedim
bizim kazandığımız paralarla oralarda yaşamak mümkün değil.

orası öyle tabi, refah seviyeleri çok çok yüksek bize göre.
sadece orda hayat sudan ucuzmuş gibi görünmesin dedim
bizim kazandığımız paralarla oralarda yaşamak mümkün değil.

Eğer oralarda yaşayıp orada para kazanıyorsanız, bence ucuz..

Ancak cebinize buradan (Türkiye'den) para koyup gidiyorsanız tabiiki pahalı..

En basiti, geçtiğimiz ay Londra'da kaldım 1 ay kadar.. Ev kiraları inanılmaz pahalı.. Buradaki stüdyo daireden bile küçük bir evin haftalık kirası en az 200 pound.. Yani aylık 800 pound tutuyor.. Öğrenciyseniz belediyeye vergi vermiyorsunuz.. Ancak öğrenci değilseniz, vergi yıllık 600-700 pound civarı oluyor..

800 pound = 2000 tl aylık kira masrafınız... Buda inanılmaz pahalı.. Ancak orada bir işe girip çalıştığınızda, bu fiyat uygun duruyor..

Amerika,Fransa,Belçika,Hollanda. yurt dışına kapağı atabilirsem amerika yada italya da yaşamak istiyorum:rolleyes:

bende heralde en cok gezen benimdir diyordum ama bakiyorum, benden fazla gezenler var )))

denizci olmanın avantajından:)

Ben benelüx ülkelerini gezdim, ısvicre...avusturya..fransayı gezdim ..hali ile yol
güzergahı olduğundan slowenya hırvatistan sırbistan ve bulgaristan...ammmmaaaa ülkem baska...kayseriden düz hat egeye doğru heryeri gezdim inşallah doğuyu gezmek de nasip olur :D

:good::good::good: zaten sırf avrupa yayınlarına bakarsanız buranın kaliteli malı orda ucuz olduğunu göreceksiniz :D
burdan giden salca orda 2,5tl pirinc 5 kılo 8tl hemde burdan iyisi..çay rize burda 12tl orda 5tl vs....
burda cok kazanıp ağlıyorlar diyorum kıyaslama yapınca:kop:

Almanya'da 15 gün, Avusturya'da bir gün kaldım...
Ordaki akaryakıt,et,süt,alkollu ve alkolsuz içecek fiyatlarını görünce ne kadar pahalıya yaşadığımıza bizzat şahit oldum...

Geri