Hangi aküyü tavsiye edersiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Fabrikasyon akü 6.yıla girince ilk defa ylda bıraktı bende değiştirmeye karar verdim. Şarj olsada marşta zayıflıyor. Üzerinde 65 amper marşta 650 amper varta gmakü var. Servis gm aküye 490 tl fiyat verdi. Bende inci yada mutlu 72 amper alayım dedim. Hangisini tavsiye edersiniz. Marş güçleri 72 amperde inci 700 amper, mutlu 640 amper verebilmekte. Hangisini tavsiye edersiniz inci bana daha iyi gibi geldi

72 Amper iyidir ;)

Bahsettiğiniz akımlar anlık kısadevre akım degerlerdir. her ne kadar inci yuksek görünsede önemli olan 72A/saat degeridir ..Mutlu yada power 72 amper tavsiye ederim cünkü cinko ve kursun kalitesi daha iyi dolayısı ile ömrü daha uzun olacaktır..
Ayrıca varta 70A lik akü 270 tl dir iskoto yaptırabilirsen 230 tl ye alırsın fiyat listesi asagıdaki linkte var (Taksi)
http://www.ucuzakufiyatlari.com/aku-fiyatlari-2/varta-aku-fiyatlari/

Son düzenleme:
Eski aküyü iade edince bir miktar indirim yapıyorlar yeni akü ücretinden bildiğim kadari ile,Mutlu iyidir,Bosch düşünürseniz oda olur,aynı zamanda değişim öncesi servis kontrölüde yapılıyor şarj sistemi ile ilgili.Aracınızda ekstra donanım yoksa orjinalinden fazla amperde akü size ekstra fayda sağlamayabilir şarj sistemi biraz daha fazla çalışır fakat sorun olmaz yinede.

77 varta silver

Varta derim

Şu an için 200 üstü brni zorlayacak şarj sistemi vs kontrolü yaptım alette onlar sağlam birde bu taksi aküsü diye bir muhabbet var onun ne farkı var anlamadım
Aslında durum müsaitken değiştirseydim optima akü alacaktım onlar çok iyi:)

Turkcell_T_Tablet cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

malzeme kalitesinden ve uzun süredir kullandığımdan dolayı 72A Mutlu.

Varta veya GM

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

65 Amperlik Varta 6 yıl gittiğine göre, yine varta alabilirsin. 65 - 72 Amper arasında fark çoksa bence yine 65 Amper alabilirsiniz. benim de corollanın orjinal aküsü 6 yılını tamamladı. bende her an yolda kalabilirim. (takviye kablom bagajda)

Geri