Halen Çözemediğim DTİ Tekleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PUFFDOWG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PUFFDOWG

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bi sorum olacak 2.0 b kada vectra tekleme sorunum var herkez egr dedi bende egr olduğuna inanmaya başlamıştım ama düne kadar dün akşama kadar aracım güneşte kaldı akşam üstü çalıştırdığımda hiç tekleme yapmadı ama bu sabah serinde çalıştığında gene tekleme vardı sıcakla bağlantısı varmı bu teklemenin yoksa tesadüfmü bi yardım

Rölanti de düzensizlik varsa maf sensorden yapabilir

maf sağlammı?
motor ısı sensörü sağlammı?
mazot geri kaçırıyormu?
maf ın üzerinde veya varsa map ın üzerindeki ısı sensörü sağlammı?

sıcak hava soğuk hava tüm motor çalışma paremetrelerine etki eder. bu yüzden ısı sensörleri sağlam değilse düzensiz çalışma sorunu yaşayabilirsin.

sensörlerle boğuşan bir motor, mekanikte isuzu ölümsüzlüğü var ama elektronikte sensör engelleri malesef...Bir büyük engel de "dizel vectra b tutulmuyor aha" mantığı, yandın üstadım :D

maf sağlammı?
motor ısı sensörü sağlammı?
mazot geri kaçırıyormu?
maf ın üzerinde veya varsa map ın üzerindeki ısı sensörü sağlammı?

sıcak hava soğuk hava tüm motor çalışma paremetrelerine etki eder. bu yüzden ısı sensörleri sağlam değilse düzensiz çalışma sorunu yaşayabilirsin.

Maf bosch ile yeni değişti ısı sensörlere baktırıcam işte bakalım fiyatları nasıl ısı sensözlerinin maliye yüksek çıkarmı hepsini değiştirsek ama sıcakta bariz şekilde sorunum kesilyo araç ısınıncada sorun çözülüyo bakalım opcomda p1635 arıza kodunu verdi bununla alakalı olabilrmi sizce :mad:

Son düzenleme:
sensörlerle boğuşan bir motor, mekanikte isuzu ölümsüzlüğü var ama elektronikte sensör engelleri malesef...Bir büyük engel de "dizel vectra b tutulmuyor aha" mantığı, yandın üstadım :D

Araç canavar ama sorunu çzsek dilinden anlasak bi :D

Benim tavsiye parça parça çözmeye çalış.bendede dti var.yeni aldigimda mazot geri kaçırıyor diye çalışmıyordu dizelci ustalara gittim pompa sökülecek dediler.10 liralık mazot hortumu alıp kendim değiştim şimdi sıkıntısı kalmadı.
Kendi arabamda maf sensoru benzer arızalar veriyor arada çıkarıp balata spreyiyle temizliyorum pek sorun çıkarmiyor.ustalara kalsa tüm sistemi değiştirirler.
Ama öğrendikçe arabayı seviyorum.kolay gelsin

Maf bosch ile yeni değişti ısı sensörlere baktırıcam işte bakalım fiyatları nasıl ısı sensözlerinin maliye yüksek çıkarmı hepsini değiştirsek ama sıcakta bariz şekilde sorunum kesilyo araç ısınıncada sorun çözülüyo bakalım opcomda p1635 arıza kodunu verdi bununla alakalı olabilrmi sizce :mad:

ısı müşürü max 50 lira. arıza kodu sanırım kızdırma bujileriyle alakalı. onlarda çalışmada sorun çıkarabilir.

1.500-2.000 devir aralığında aracım anlık olarak tekleme yapıyor, 2.000 devirden sonra normale dönüyordu. Şaşmaz'daki Uzman Pompa'ya götürdüm, cihaza bağladılar ve "egr sıkışması" arızası verdi. Zamanla sıkışma yapması normalmiş, söküp temizleyip yağladılar ve sonrasında normale döndü. Gelişigüzel masraf etmektense işinin ehli bir yere göstermenizi tavsiye ederim.

1.500-2.000 devir aralığında aracım anlık olarak tekleme yapıyor, 2.000 devirden sonra normale dönüyordu. Şaşmaz'daki Uzman Pompa'ya götürdüm, cihaza bağladılar ve "egr sıkışması" arızası verdi. Zamanla sıkışma yapması normalmiş, söküp temizleyip yağladılar ve sonrasında normale döndü. Gelişigüzel masraf etmektense işinin ehli bir yere göstermenizi tavsiye ederim.

kardeşim bende kurtulurum inş bu sorundan cumartesi götürecem egr temi<liğine bakalım

Geri