hafif kasis..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VECTRA99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VECTRA99

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ben bişey daha sorucam. Dün çevre yolu diye hep 90 la gittiğim opelimle biraz hız yapayıom dedim. 160 la filan gidiyodum .yolda hani şu yamalar var ya, o yamaların bazıları sıcakta toplanıyo hani, hafif tepecik gibi. çok yüksek değil ama araba zıplıyo yine. O hızda bu tür hafif kasisler arabaya zarar verir mi? çünkü arabayı biri sallıyomuş gibi ben hissediyorum. Valla hız yapmayı seviyorum ama yaparken hep bi aksilik, çukur kasise giriyo araba sonra niye hız yaptım diye pişman oluyorum. Arabamı seviyorum napım:)

hız yapma öncelikle
o iniş çıkış hissinden bişey olmaz ama daha keskin bi tünseğe vurursan takla atmaya kadar gider
küt küt diye çarpma yoksa bişi olmaz.
ama 160 la neye vursan bi hasar verir, kaplumbağa bile takla attırır

Zarar vermesede tehlıkesı buyuk malum ulkemızde yollar biraz sakat hıc anlamaz cup dıye asfalt acılır ıcıne dusebılırız bkz. kozyatagı e5de oldugu gibi ... makul hızda gıtmek en iyi ama yoluna göre...

izmitte erkezden real e giderken o yol çok hoşuma gidiodu lunapark gibi seke seke :D bilerek 80-90 giriyodum tatlı bi sekme ama yolu traşlamışlar zewk wermiyor :(

sürat yapmak evet zevlki ama işler ters gittiğinde zevk felakete dönüyo sürat yapmanı hiç tavsiye etmem arkadaşın söylediği gibi yüksek hızlarda kaplumbağa bile takla attırabilir Allah korusun :(

benimde merak ettiğim soruydu arkadaş sormuş Bende yolda giderken yamalı yollardan geçerken tak tuk diye vuruyor o zarar verirmi diye soracaktım

izmitte erkezden real e giderken o yol çok hoşuma gidiodu lunapark gibi seke seke :D bilerek 80-90 giriyodum tatlı bi sekme ama yolu traşlamışlar zewk wermiyor :(

ilahii lunapark gıbı seke seke heee :D

sürat felakettir.
1 hafta önce bi akrabam kaza yaptı. tahmini hızı 160 diyorlar. gidiyor benzinliğin girişindeki duvara vuruyor. duvar yüksekliği arabanın önü kadar. araba vurunca atlayamıyorda. arabanın motoru olduğu gibi kucaklarına gelerek babayı ve anneyi sıkıştıryor ve ölüyorlar. arkada 10 yaşlarında 3 tane çocuk var. ortadaki fırlayıp ön cama çarpıyor ve ölüyor. diğer ikisi komada.. birinden umudu kesmek üzereler.. son çocukda ise tüm kol,bacak ve kaburga kemikleri kırık.. ameliyattan ameliyata giriyor..
bu kazada arabanın hızı 120 olsaydı hepsi yaralı olarak kurtulurdu..
bir aile yok oldu. son kalan çocuk kurtulsa bile anne yok, baba yok, kardeş yok..

tüm bu okuduklarınıza rağmen hala hızı seviyormusunuz??????
yapmayın arkadaşlar....

Son düzenleme:
Bektaş bey haklısınız. Doğru söze ne denir ki??? Zaten test ettim. Gideceğim yere bi keresinde makul bi hızla gittim, 1,5 saatte vardım. Bir de arabayı zorladım, hız yaptım, inanın o riske rağmen 1 saat 15 dakikada vardım. Yani 15 dk. bilemediniz yarım saat fark ediyo. Bu kadarcık bi fark için değer mi???? Gerçekten değmez...Hoşçakalın...Ayrıca opelim.net ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Bilgileniyoruz ve bilgilendiriyoruz. Devamlılığımız daim olsun sevgili dostlar....

kesinlikle gideceğiniz mesafeye göre 30 - 60 dakika fark eder.. o da taş çatlasın...
hele şehir içinde 5 dakika anca fark ediyor..

Geri