Güvercin Korkutma Yolları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Yeni taşındığım evimin balkonları tertemiz olsa dahi birkaç saat içinde .oka beleniyor. :) Sağolsun hayvancağızlar! :D

Tatilden döndüğümde gözlerime inanadım zaten. Toplayıp satsam herhalde bayağı bir para verirlerdi gübrelere...

Ancak artık eşim eve almayacak beni, çözüm bulamadın diye...

Her türlü öneriye açığım...

Yazık diye düşünmeyin, evimin karşısı Türkiye'nin en büyük parklarından biri. Oraya gitsinler. Hem daha temiz havası var... :rolleyes:

Bunu buldum ne dersiniz?

http://www.kuskovar.com/default.asp

ankarada balkonlara cd takıyolar ve yansıdığı için kaçıyor güvercinler ben öle gördüm poşet v.s takanda var bence yukardaki vahşi bişey

BALKONUN tepesine rüzgarda şıngırdayan süsler varya onlardan asabilirsin. ama bir süre sonra tekrar alışabiliyorlar... düzenli olarak geldiklerinde devamlı kovala rahatsız et bir süre sonra gelmeyi azaltırlar... dediğin ürün fiyatı ucuzsa alınabilir. benzerleri eski camilerimizde çivilerle cam parçaları karıştırılmış harçlarla da kullanılmaktadır...

Kuşkovar a alışamıyormuymuş kuşlar :D Bu arada ben en çok CD veya DVD görüyorum. Ama artık bunlara alışmıştır kuşlar, Bluray Disc falan asmak lazım :)

bende cd taktım 2 tane yaklaşamıyorlar fakat bu sizin kuşkovarı boruların üstlerine ve kuşların konebilecekleri yerlere monte edenler var etkili bi çözüm zararda vermiyor kuşlara

Balkonda kedi besle :). Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Ankara'daki evin balkonuna her sene yuva yapan bir güvercin ailesi var, acıyıp kaldırıp atamıyoruz da, her sene en az 2 torunumuz garanti, üstüne üstlük bir de yavrular uçmaya başlayana kadar da gıda takviyesi yapıp bakımlarını üstleniyoruz. Ama Allahtan bizimkiler anlayışlı, kuluçka süresi+uçmaya başlayana kadar biz onlara elleşmiyoruz, uçmayı öğrendikten sonraki dönemde de onlar bize elleşmiyor :).

Fiyat uygunsa düşünülebilir de, bütün balkonu bu kuş kovarlarla mı dolduracaksın ?
bunun üzerine konamaz, yanına konar ?

:D:D aynı dert bizdede vardı. kovalayamadığımız bir gün balkon deliğine yuva yaptı. o gitti yuvayı bozduk başkası tekrar yaptı:D

önce çamaşır ipine poşet astık (başka balkondan gördük:D) işe yaramadı.
sonrada bıraktık, artık gördükçe perdeyi sallıyoruz. işin garibi kuşlarda alıştı bazen perdeyi sallamak kaçırmıyor, mal mal bakıyor öyle. cama vurunca sesten gidiyor. bazen camı indirecek kadar vurmam gerekiyor:D

şuda var, evin çaprazında yüksek bi valilik binası var, camların önü hep güvercindi, kartal mı atmaca mı ne sesi veren birşey taktılar, başlarda kaçtılar ama 1-2 hafta sonra tekrar geldiler. hatta artık o cihazın etrafında bile toplanıyorlar:D hiçbir faydası yok, olan bize oluyor, gece gece 20 saniyede bir aynı sesleri tekrarlayıp duruyor.

kısaca, tek çözüm yanyana katlanan otocam yaptırmak:D

Fiyat uygunsa düşünülebilir de, bütün balkonu bu kuş kovarlarla mı dolduracaksın ?
bunun üzerine konamaz, yanına konar ?
Bu çakma, basit bir kopya. Bunun aslı elektrikli, kuşları rahatsız edecek derecede ses yayıyor (köpek savarlar gibi). Belli bir etki alanı var. Boyut olarak eski tip orta boy TV anteni kadar olanı bir apartman çatısı için yeterli oluyormuş.

Bir yerde okudum ifade aynun şu: "balkona balık ağı gerin.ben çözümü bu şekilde buldum..ama ağ renkli değil şeffaf olsun.."

etimesgut 11. ana hava üssünde askerlik yaptım. üs bulunan yerlerde kuşları pistten uzak tutmak için bi ses cihazı koyuyorlarmış. cihazın çıkardıgı ses kuşlar için rahatsız edici ama insan etkilenmiyor. sanırım ince bi tiz ses.

Geri