Gürültücü Komşular ....Psikoloji ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veteriner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çocuk olayına bir şey diyemem, çocuk adı üstünde. Benim derdim büyükleriyle. Alt katta oturanlar muhtemelen yer sofrasında yemek yiyorlar ve o örtüyü sürekli sokağa silkeliyorlar. Arabada genelde hep evin önünde oluyor. Artık üzerinde ekmek ufağımı ararsın,mandalina kabuğumu ararsın ne ararsan var

kültür meselesi... aile nasıl yetiştirirse çocuk da öyle olur... yaşam tarzı diyelim...

su ankı evımız sobalı 4 katlı bahcelı garajlı 3 katı bıze aıt en alt kattakıde kıracı. su an bu evdekı huzurumuz cok ıyı kalorıferlı daıremız var ama oraya sırf bu sebeplerden dolayı gıtmek ıstemıyorum komsu gurultu yapsa ben fıttırırım. ben balkondayken uzerıme cekırdekler yagsa sıgara ızmarıtı atılsa neler olur bılemıyorum:)
suanda cocum yok ama olsa ıstedıgı kadar ızplamasana ızın verırdım:)

tam yaşadıklarımın üstüne bu konuyu görünce bişeyler yazayım dedim. abilerim, ablalarım, arkadaşlar, bir evde 3 aile yaşar mı??? yaşamayı geçtim çıkardıkları gürültünün haddi hesabı yok. siz evinize sürekli sert topuklu terlikle yere vura vura gezermisniz. bir insan askere gitcek diye evin içinde gece saat 12 de 1 de dahi sesi açıp halay çekermi?. hemde hayal çekerken alt katta oturan ben avizenin sallandığını görüyorum. bırakın beni benim altımda oturan koşun bile ilk önce sert bir şekilde çıkıp kapımı çaldı. bir baktı ki bizden değil. üst kattan geliyor. adam bile şaşırdı. tek kelime oha dedi. sonra her gelen akraba için evin içinde halay çekmek ne demek. sonra her gelen kişi için abartmanın üst katından , abartman boşluğuna doğru lililiiiii diye bağırmak ne demek. bizimde düğünümüz oluyor, askerimiz oluyor, misafirimiz oluyor. evet gürültü olur bu tip durumlarda ama bu kadar olur mu. dilimde tüğ, gönlümdeki referans bitti. artık her seste yukarı yıkan bende sabır bitti. napcam bilmiyorum. şikayet etsem bir türlü etmesem bir türlü. utanmadan birde bizde adet böyle demezler mi. ya arkadaşlar bazı adetler bitti, bitmese bile köylerde olur böyle şeyler, bağır çağır köyde. bazı insanlar büyük şehir yaşamını köye çevirdiler resmen. komşulara, diğer insanlara olan saygılarını yitirmişler. şu anda bunları yazarken bile takur tukur terlik sesleri dinlemekteyim. evet çok uzattım belki ama yaşadıklarımın yanında bu yazdıklarım hiç. o yüzden arkadaşı çok iyi anlıyorum. artık kendi insafına kalmış. ister şikayet et istersen uyarmaya devam et

Allah sabır versin :(

Ben, molotof kokteyli attım, sizde öyle yapın...:)

Şaka bir yana, uyarıdan anlamıyorsa, atalarımızın şu özlü sözünü uygulamakta yarar görüyorum...;

''Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
'' :good:

bizde de var aynı sorular birde öğrenci olunca hemen geliyolar sanki kendileri evde yasamıyomus gibi. pazar gunleri sabah 9.00 da müzik yayını baslar hangi kattan geldiğinide cözemedik daha güllüden ogun sanlısoy a kadar geniş bi arsiv var calan arkadasta ama az kaldı bulucaz. sadece 1 aksam arkadasımızın biri fazla alkol almıstı bizde arabayla gitmesine izin vermedik sadece bir aksam saat 1.30 a kadar gurultu oldu diye yönetici kapıya dayandı. allahtan halden anlayan bi abimiz.. apartmanda yasayan herkeze allah kolaylık versin..

tam yaşadıklarımın üstüne bu konuyu görünce bişeyler yazayım dedim. abilerim, ablalarım, arkadaşlar, bir evde 3 aile yaşar mı??? yaşamayı geçtim çıkardıkları gürültünün haddi hesabı yok. siz evinize sürekli sert topuklu terlikle yere vura vura gezermisniz. bir insan askere gitcek diye evin içinde gece saat 12 de 1 de dahi sesi açıp halay çekermi?. hemde hayal çekerken alt katta oturan ben avizenin sallandığını görüyorum. bırakın beni benim altımda oturan koşun bile ilk önce sert bir şekilde çıkıp kapımı çaldı. bir baktı ki bizden değil. üst kattan geliyor. adam bile şaşırdı. tek kelime oha dedi. sonra her gelen akraba için evin içinde halay çekmek ne demek. sonra her gelen kişi için abartmanın üst katından , abartman boşluğuna doğru lililiiiii diye bağırmak ne demek. bizimde düğünümüz oluyor, askerimiz oluyor, misafirimiz oluyor. evet gürültü olur bu tip durumlarda ama bu kadar olur mu. dilimde tüğ, gönlümdeki referans bitti. artık her seste yukarı yıkan bende sabır bitti. napcam bilmiyorum. şikayet etsem bir türlü etmesem bir türlü. utanmadan birde bizde adet böyle demezler mi. ya arkadaşlar bazı adetler bitti, bitmese bile köylerde olur böyle şeyler, bağır çağır köyde. bazı insanlar büyük şehir yaşamını köye çevirdiler resmen. komşulara, diğer insanlara olan saygılarını yitirmişler. şu anda bunları yazarken bile takur tukur terlik sesleri dinlemekteyim. evet çok uzattım belki ama yaşadıklarımın yanında bu yazdıklarım hiç. o yüzden arkadaşı çok iyi anlıyorum. artık kendi insafına kalmış. ister şikayet et istersen uyarmaya devam et
apartman hayatı çok zor çoluğa çocuğa bişey denmiyor ama sizinki tam mahkemelik olmuş artık.
laftan da anlamadıkları belli
bunların şehirlere yerleşmesine izin vermemek lazım :mad:

geçen bizim alt katta duvara matkapla saldırmıstı manyaq 12 de babamı zor tuttum

benim durumda aynı valla üskatdaki akraba bişey desen gücenecek küsecek,nasıl olsa aldaki amca, dayı diye duracağı da yok,yabancı olsa gidip dayanacam kapıya olmadı karakola ama elden birşey gelmiyor arada laf atıyorum şakayla karışık değişen birşey yok

Geri