Gürültücü Komşular ....Psikoloji ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veteriner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

veteriner

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aşağıda yaşanmış bir komşluk hikayesi var. Lütfen fikrinizi belirtiniz.Bir apartmanın 3. katında yaşayan bir ailenin çocuğu 5-6 yaşlarında ve gece gündüz demeyip gürültü yapıyor, evin içinde koşmalar , zıplamalar.(gece 00.00 veya 01.00 farketmiyor) Alt kattaki komşuları devamlı şikayete geliyor. Gürültü yapan çocuğun anne ve babası hiç aldırış etmeden; " Biz çocuğumuzu uyarararak veya ona kızarak psikolojisini bozmayız" diyip , çocuklarına herhangi bir şekilde uyarıda bulunmuyorlar.Bu durum sürekli devam ediyor..Siz alt komşu veya çocuğun babası veya annesi olsaydınız ne yapardınız??????

abi aynı şeyleri biz yaşıyoruz bina bina değil tımarhane üsteki gece 4 de kalkıp müzik açar 60 yaşında olmasına rağmen,onun üstündekinin ufak çocuğu onu rahatsız eder o bizim üstümüzde tepinip duvarlara vurur.ayda bir birbirlernin kapısına dayanıp gece gece uykudan uyandırlar binadaki insanları.en güzeli hiç yüz göz olmaya gerek yok ver savcılığa sonrada mahkmeye,mahkeme kağıtı geldimi işin ciddiyetini biraz anlarlar biz şu anda o durumdayız imza toplanıyor.rahatsızlık veren kişilerin uzaklaştırlması yada ceza alması için.

psikolojiymiş..bence de savcılıktan başla...

Benim de 5 yaşında bir oğlum var. Oldukça da hareketli bir çocuk. Ne kadar uyarsak da hoplar zıplar ister istemez gürültü yapar. Yapacaktır tabii. o bir çocuk. Fazla abartmadığı sürece çocuğuma ses yapıyor diye aşırı tepki göstermem. Ama belli bir yatma saati vardır. 21:00. o saate kadar üzgünüm ama komşum biraz gürülyüye katlanacak. Burada çocuğa hiç karışmam anlamı çıkmasın. Mutlaka uyarırım ama bağırmak, dövmek gibi tepkiler göstermem.
Diyelim ki alt komşuyum ve sizin bahsettiğiniz gibi gece yarılarına kadar bu gürültü devam ediyor ve çocuğun psikolojisini bozmamak adına bir şey yapmıyorlar. Ben olsam gece onlar yattıktan sonra müzik sesi açarım.(onlar yattıktan sonra burası çok önemli)
Veya sabah 06:00 da zillerini çalar uyandırırım nasıl bir duygu olduğunu sorarım?

Allah sabır versin hiç kimsenin başkasını rahatsız etme hakkı yok ailesini güzellikle uyarmak lazım çocuk çocukluğunu yapacak fakat bir yere kadar

aynı bela bendede var. adam alt katta ama acayip sesleri geliyo. kapısına gittim 2 kere polis mi çağırayım ne yapayım??

valla benimde oğlum var. çok haraketli değildir. çok daha yaramaz çocuklar gördüm. gece 12de yatar. ama çoğunlukla ya tv seyreder yada tv karşısında oyun oynar. sürekli hoplayıp zıplamaz. ama odasına giderken koşarak gider. onu uyarsamda 1 kez dinler ikincide yine koşar. alt kattakide anında taktak tak vurur. yapabileceğim bişey yok. Erene uçmayı öğretemem bazı şeyler karşılıklı sabırdır. apartmanda bu tarz olaylar yaşanabilir. ben gece 2 de müzik açmaktan gürültü yapmaktan bahsetmiyorum. ama bir anne olarak çocuk zaptetmenin tek yolunun elini ayağını bağlamak olduğunu bildiğimden katlanmak gerekir diye düşünüyorum. yada müstakil evde yaşanmalı :D

tam yaşadıklarımın üstüne bu konuyu görünce bişeyler yazayım dedim. abilerim, ablalarım, arkadaşlar, bir evde 3 aile yaşar mı??? yaşamayı geçtim çıkardıkları gürültünün haddi hesabı yok. siz evinize sürekli sert topuklu terlikle yere vura vura gezermisniz. bir insan askere gitcek diye evin içinde gece saat 12 de 1 de dahi sesi açıp halay çekermi?. hemde hayal çekerken alt katta oturan ben avizenin sallandığını görüyorum. bırakın beni benim altımda oturan koşun bile ilk önce sert bir şekilde çıkıp kapımı çaldı. bir baktı ki bizden değil. üst kattan geliyor. adam bile şaşırdı. tek kelime oha dedi. sonra her gelen akraba için evin içinde halay çekmek ne demek. sonra her gelen kişi için abartmanın üst katından , abartman boşluğuna doğru lililiiiii diye bağırmak ne demek. bizimde düğünümüz oluyor, askerimiz oluyor, misafirimiz oluyor. evet gürültü olur bu tip durumlarda ama bu kadar olur mu. dilimde tüğ, gönlümdeki referans bitti. artık her seste yukarı yıkan bende sabır bitti. napcam bilmiyorum. şikayet etsem bir türlü etmesem bir türlü. utanmadan birde bizde adet böyle demezler mi. ya arkadaşlar bazı adetler bitti, bitmese bile köylerde olur böyle şeyler, bağır çağır köyde. bazı insanlar büyük şehir yaşamını köye çevirdiler resmen. komşulara, diğer insanlara olan saygılarını yitirmişler. şu anda bunları yazarken bile takur tukur terlik sesleri dinlemekteyim. evet çok uzattım belki ama yaşadıklarımın yanında bu yazdıklarım hiç. o yüzden arkadaşı çok iyi anlıyorum. artık kendi insafına kalmış. ister şikayet et istersen uyarmaya devam et

Son düzenleme:
bizim alt kata yeni taşınan hayvan duvara beşik çakmıştı. varın gerisini siz düşünün..

Allah'a şükür böyle bi derdimiz yok Allah sabır versin size nediyim :S

Geri