Güneşte Yanarak Solmaya Başlayan Boyaya Ne Yapmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ofeza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ofeza

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dostlar Slm.
Boya bakım konusunda Başarılı olan arkadaşlar,
Güneşte kalarak yer, yer solmaya başlayan adeta yanan kaportaya artık ne wax nede cila işe yarıyor! Zaten pasta denediğimiz yerlerde solma dahada arttı! Özellikle güneşi dik açıyla alan tavan kısımlarında...
Ne yapılabilir?
Bu iş için farklı bir ürün veya bir işlem varmı?

bu iş için herhangibir işlem yok;zaten pasta boyayı incelttiği için solan yerleri daha beter yapar;tek çare boyatmak....

En doğru çözüm boyatmak. Bu işi boyasız hallederim diyen varsa görüşelim.

Bilmiyorum, tahminlerime dayalı konuşacağım.

Benim aracın tavanında da güneş yanıkları var. Pul pul birşeyler dökülüyor.

Sanırım aracın tavan bölümündeki boyası diğer yerlerdekinden farklı olarak vernik gibi bir malzeme kaplı. Bu pul pul dökülme de sanırım bu vernikvari kaplamanın dökülmesi.

Tavan boyası böyle bir malzeme ile kaplanıyor mu, kaplanıyorsa yanık durumunda sadece bu vernikvari tabakanın yenilenmesi gibi bir seçenek var mı?

aracınız metalik boya sanırım; metalik boya üzerinde vernik olur ve vernik güneşte opak boyaya nazaran çok daha çabuk yanar; dolayısıyla metalik boyalı araçların boyasını güneşten iyi korumak gerekir; önce tavan yanmış;yakında bagaj ve kaput ta yanacaktır....

ben boya korumaya sokunca zaten az olan günes yanıkları geçti gibi duruyo üç ayda bir çektircez artık

bendede ayni sorun var simdilik sadece tavan kisminda yanik var, sanirim tek caresi boyatmak

ben boya korumaya sokunca zaten az olan günes yanıkları geçti gibi duruyo üç ayda bir çektircez artık
Her boya koruması yapılırken ince pasta kullanıldığı sürece yanıklar artarak devam edecektir.

önce pasta +cila sonra boya koruma...

aracınız metalik boya sanırım; metalik boya üzerinde vernik olur ve vernik güneşte opak boyaya nazaran çok daha çabuk yanar; dolayısıyla metalik boyalı araçların boyasını güneşten iyi korumak gerekir; önce tavan yanmış;yakında bagaj ve kaput ta yanacaktır....

Evet metalik boya. Demek o vernik metalik boyada oluyor sadece. E güneş yanıkları da zaten metalik arabalarda oluyor hep. Benim tahminim ve iddiam bu yanık boyadaki bir deformasyondan değil, verniğin dökülmesinden kaynaklanan bir sorun.

Boyatmadan sadece bu verniğin yenilenme imkanı yok mu? Bir de metalik araca boya yaptıtınca boyacı üzerine yine vernik atıyor mu? Yoksa vernik sadece fabrikada yapılan bir uygulama mı?

Geri