Gri duman

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhabalar.

Aslında bugün öğlenden beridir aklımda fakat o kadar çok kafamı meşgul eden şey var ki, ancak aklıma geldi.

Vectra C yi sattığım vatandaş bugün telefon etti.Araç lpg li.Araç lpg deyken egsozdan her lpg li araçta olan beyaz dumanla birlikte gri dumanda çıkıyormuş.Aracın çekişinde hissedilir bir azalma yok diyor.Yağ yaksa, mavimsi duman atar.Zengin karışım olsa siyah duman atar.Sonta yaksa zaten yağın kıvamı değişir.Bunları sordum hiç biri değil dedi.

Beyaz dumanla birlikte gri duman da çıkmasının sebebi nedir?Bu konuda kesin bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcıolursa memnun olurum.Saygılar.

çok soguklarda kısa bir süreliğine gelebilir...diye düşünüyorum...ilk marşa bastıgında sadeve geliyorsa normalde yapmıyorsa problem yok...

Gri duman atıyorsa yakıtda problem vardır enjektiör veya ateşleme

Gri duman atıyorsa yakıtda problem vardır enjektiör veya ateşleme

biraz daha açarmısın abi.... ayakıtta problemden kastın nedir .... ?
arada bende de oluyor ama araçta herhangibir sıkıntı yok çekiş gidiş rölanti yakıt değerleri gayet normal .
gürcü benzini kullanıyorum onun dışında bujiler bosch süper 4 tırnaklı daha 10.000 km oldu. ( 30.000 km ömürleri var ) 5000 km önce würth'ün enjektör temizleyicisinden atmıştım depoya bi daha atayımmı ne dersin.

Şimdi Beyaz duman su buharı kondens suyu dur
Mavi duman yağ yakmasının beilrtisidir
Siyah / gri duman yakıtı tam iyi yakmadığının belirtisidir bu buji kaynaklı olabilir bobinden olabilir ..yakıtı soğuk motorda yakması için ECU temperatur sensoru ve diğer sensor verilerine bilgilerine bakarak araba ayarlar soğuk motorda zengin karışımını ayarlar bunlardan biri yanlış veri verirse yakıt tam yanmaz buda gri duman atmasına sebep verir(yani yakıt ayarı problemi)..
Birde yakıta başka şeylerin karışması su yağ (yani conta yanık ise de dahil) buda yapar

Ben conta yada su tapalarından şüphelendim açıkçası.Çünkü motor sıcakkende su buharı çıkıyormuş gaza yüklendiğinde.Ve bu buharla birlikde özellikle gaza yüklendiğinde beyaz su buharı+gri duman atıyormuş.Benim aklıma gelen en mantıklı sebep bu.

Havalar biraz ısınsın beyaz dumanı keser. Biz bile nefes verirken ağzımızdan buhar çıkıyor. Araç ne yapsın :)

Havalar biraz ısınsın beyaz dumanı keser. Biz bile nefes verirken ağzımızdan buhar çıkıyor. Araç ne yapsın :)

İlk mesajımda yazmamışım araç su eksiltiyomuş.Gece gece aklıma geldiği için unutmuşum sanırım :)

İlk mesajımda yazmamışım araç su eksiltiyomuş.Gece gece aklıma geldiği için unutmuşum sanırım :)
Su eksiltiyorsa ve biryerden kaçırmıyorsa contadır bu illa yağa karışacak demek değildir çekiş düşüklüğü hele hiç, conta suyu yağa değilde motor çalışırken basınctan ve ısınınca az bie şekilde sızdırma ise ve bu sızdırma pistona doğru ise yağa karışmayıp yakıtla birlikte buhar olup egzoza gidebilir unutmayın conta yakma sırf bildiğiniz şekilde değildir her türlüsü vardır yağa karışır suya karışır yakıta yani pistona ve hatta yukarıda belirttiğim şekilde sızma ancak motor ısınınca basıncdan olabilir... buda işte yukarıda yazdığım gibi gri dumana sebep olabilir

Su eksiltiyorsa ve biryerden kaçırmıyorsa contadır bu illa yağa karışacak demek değildir çekiş düşüklüğü hele hiç, conta suyu yağa değilde motor çalışırken basınctan ve ısınınca az bie şekilde sızdırma ise ve bu sızdırma pistona doğru ise yağa karışmayıp yakıtla birlikte buhar olup egzoza gidebilir unutmayın conta yakma sırf bildiğiniz şekilde değildir her türlüsü vardır yağa karışır suya karışır yakıta yani pistona ve hatta yukarıda belirttiğim şekilde sızma ancak motor ısınınca basıncdan olabilir... buda işte yukarıda yazdığım gibi gri dumana sebep olabilir

Bugün zaten telefon ettim.Su tapalarıyla contadan olabilir dedim.Çünkü daha önce buna benzer bir durumda contadan piston kafalarına su verdiğini gözlemledim.Yorumlarda bu tahminimi destekliyor zaten.

Geri