çok inceledim ben vitarayı.. süper değer kaybeden bir araç. Bunun haricinde işçiliği ve malzeme kalitesi kötü.. Mesela araca bakmaya gittiğinde yolcu airbaginin olduğu kısma dikkatli bak ve elinle bir miktar bastır.. Ama bir miktar bastır; yoksa elin içeri cup diye gidebilir.. Motor kaputunun altında da durum farklı değil; kablolar ortada, önemli bir kısım tertibata ek muhafaza yapılmamış, plastik kalitesi kötü, o kocaman kaputa süspansiyon takmamışlar falan... Tamam arazi aracı diye satıyorlar ama arazide o araç fazla gitmez, dağılır.. Bu yeni grand vitarayla eski vitaraların alakası yok..
Eğer vereceğin para bahsettiğin miktarlardaysa ben sana hyundai tavsiye ederim. Donanım olarak vitaradan fazla, işçilik daha iyi, malzeme daha iyi, akılcılık daha iyi, fiyat olarak da daha iyi, üstelikde DİESEL .. Hyundai tucson kendi segmentinde en sorunsuz araç seçilmişti. 2006-2007 model 4x4 2,0diesel tiptronic şanzıman ve full versiyonunu (ısıtmalı deri+sunroof+dijital pusula+sensörler vs) 42YTLye alabilirsiniz..
Kiadanda suzukidende daha sorunsuz, daha konforlu ve daha fazla servis ağına sahip olan bir araçtır.