Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Belki yeri burası değil ama aramızda da cocuklu forum üyeleri vardır diyerek sizlere de hatırlatmak isterim.Göz bebeğim 3,5 yaşında bir kızımız var.Doğduğundan sonra bir gözünde ara ara gözün kayma görüyorduk.6 aylıkken doktorumuz gerek yok demesine rağmen biz göz doktoruna götürdük.Ve doktorda görünen bir sorun olmadığını olsa bile bir süre sonra kendiliğinden düzelebileceğini bu dönemlerde nrmal olduğunu söyledi.Ve iki yaşında bakalım dediler.İki yaşına kadar bu kaymalar oldu.Denilen zamanda gittik bu çalışması göz ihtisası olan bir sağlık merkezine gittik .Gene durumu izah ettik gene muayene edildi ve sonuç sorun olmadığı burun yapısı küçük olduğundan siz öyle görmüş olabilirsiniz denildi.Ve 4 yaşında tekrar kontrol edelim dediler.Sonuç kızımın gözlerin de belirkin bir kayma görünür olmaya başladı.Süreyi beklemeden tekrar hastaneye gene sadece göz sağlığı ile uğraşan bir sağlık merkezine muayene kontrol doktorun söylediği kızınızın doğuştan hipermetrop olduğu ve 7 derece gibi yüksek olduğu astikmatı olduğu derhal gözlüğe başlanması gerektiği zaten ben ilk söylediklerinden sonra koptum doktorun.Şimdi hafta sonundan bu yana kızım gözlük kullanıyor.Ve emin olmak için çevremizden tanıdıklar vasıtasıyla da özel muayenede edildi ve sonuç doğru.Bundan sonraki yaşamında uzun bir süre gözlük kullanacak.Kızdığım tek şey bizim görebildiğimizi daha önceki muayene esnasında neden göremedikleri.Son iki doktorda bunun mümkün olamayacağını belirtti.Bunları neden yazdım.Aramızda çocuklu arkadaşlar var ise aman doktorunuz bize söylediklerini söylerse biz bekledik siz beklemeden başka bir sağlık kuruluşundanda destek alın.Biz belki gözlüğü daha önce kullansaydık kızım bana "Baba ben artık gözlük takan bir cocukmu olacağım" diye sölemeyecekti.Lütfen sağlığı ihmal etmeyin cocuklarda en erken okul başladığında fark ediliyormuş arkadaşlar.
Çok üzüLdüm abi Allah Verir şifasını i$aLLah.. Sağlık gibi bir konuyu bile ihmal edecek kadar Duyarsız hekimler var.. Birde Yemin ediyorLar bu yola cıkarken.. insan hayatı ne şekilde olursa olsun önemli ve herşeyin en başındadır.. Tekrar geçmiş olsun
Çok Çok Geçmiş olsun abi Çok Üzüldüm Sağlık Hiç bişeye benzemez Sağlık Ve eğitimden para esirgemem umarım sende sağlık konusunda para esirgemiyorsundur ki öyledir tekrardan çok çok geçmiş olrun Allah şifa versin abim...
sayın arkadaşım maalesef doktorlar arasındanda işini hakkıyla yapmayanlar çıkıyor benim geçen sene ayağımın uzeri kızarmıştı hiç bir doktor anlamadı ve sırasıyla beni gittiğim yanı onların gönderdikleri bolumler dahiliye-ortapedi-cildiye-iç hastalıkları-damar cerrahı allahtan damar cerahının aklına itihap olduğu geldide bende bolum bolum gezmekten kurtuldum yoksa kadın doğuma kadar giderdim sanırım.kızına gelince fazla dert etmeyin gözluk kullanıcak olmasını aynı sorun benim kızımdada bahsettiğiniz yaşlarda mevcuttu gözunde kayma oluyordu br anlık bayrampaşada oturduğumuz için benim açımdan bir numara olan ve daha goz hasteneleri yokken mevcut olan bayrampaşa göz hastanesine göturduk dediğiniz gibi gözluk verdiler 1.5 sene gibi kullandı ve duzeldi gözluğu kullansın ilerleyen zamanlarda duzelecektir en buyk avantajınız kuçuk yasta gelişme aşamasında olduğu için duzelme ve normale dönme sansının yuksek olmasıdır.. geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun kardeş.saglık birazda şans işi oluyor artık..bizimde başımıza gelen ,tespitini biçok doktorun yapamadığı rahatsızlıklar oldu.ama çok şükür geçte olsa halloldu.
Burada kendimize çıkaracagımız pay,galiba biraz araştırmacı olmamız....gönlünüzü ferah tutun.ilker'in dediği gibi şuan bile şanslısınız.
Çok geçmiş olsun malesef herşeyde olduğu gibi sağlık sektörüde işini düzgün yapmayan kendisine ve işine saygısı olmayan insanlarla dolu..
Kendine saygısı olmayan birinin başkasına saygısı olması beklenemez...
Bana da yıllar önce göz tansiyonu teşhisi konulmuştu yanlış teşhis yüzünden neler yaşadım sonra yanlış teşhis olduğu ortaya çıktı ve şimdi göz kuruması var ve sebebinin o dönemde kullandığım ilaç ve damlalar olduğu söylendi ölürmüsün öldürürmüsün ...
Yinede tıp ilerliyor ve işini gerçekten iyi yapan doktorlarda var o yüzden karamsar olmayın ...
tekrar geçmiş olsun
bizim doktarda aynı şekilde hiç bir sorunu yok demişti.
bizde göz doktoruna gittik tabiki ilk günde.
hafif kayma var dedi doktor;2 yaşında tekrar muayene edilcek dediler.
o zaman ben 1-2 ay zarf içinde tekrar muayeneye gideyim en azından erken müdahale etmiş oluruz;sağol paylaşım için;allah şifa versin
ben de küçük yaşlarda gözlük kullandım. sağ gözüm içe kayıktı. sanırım 4-5 yaşlarımda. yıllar geçtikçe düzeldi. göz numaram 2 den 1,5'ğa sonra 0.75e düştü. 12-13 yaşımdan sonra sağ gözümdeki kayma sadece belli bir noktaya baktığımda belli olmaya normalde görülmemeye başladı. özellikle fotoğraf çekimlerimde belli oluyordu. 17-18 yaşımda gözlüğü tamamen çıkardım. 0,25 e düşmüştü çünkü. 30 yaşıma kadar belirgin bir sorun yaşamadım. şimdi 32 yaştayım. sağ gözümde çocukluğumda var olan içe kayma yok. herhangi bir operasyonda geçirmedim.
Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.
Şu anki durum ve teknolojiye göre en erken 12 yaşında yada tamamen 20 yaşında gözlüğü bırakabileceği söylendi.Beni üzen tek şey belirttiğim gibi daha önce ki periyodik olarak gittiğimiz göz doktorlarının sorun görememesi.Dün akşam inannım çok üzgündüm,Kızım denizi ve havuzu doğduğundan bu yana çok seviyor.Hatta gecen hafta sevmesinden dolayı yüzme okulu araştırmaya başlamıştım.Ama şimdi bize söylenen 10 yada 15 dakika ancak gözlüksüz girebileceği söylendi.