göstergelerin sıfırlaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ascent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ascent

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
değerli ustalarım yaz tatilimi geçirdiğim yerde malumunuz sıcaklar 38-42 derece arasında geçmekteydi.vectramla yolda giderken aniden devir saatinin ve klometre göstergesinin sıfırladıgını akü lambasının ve arıza lambasının yandığını gördüm.bir müddet sağa çektim bekledim bu arada klima da çalışıyordu.arabayı sıcakta biraz beklettim daha sonra yola devam ettim.ancak bu sıkıntı konyaya gelinceye kadar devam etti konya karaman yolunda bu sıkıntı gitti herşey normale döndü.10 gündür bir sıkıntı yok her şey normal görünüyor.acaba aracın beyni sıcaklardan etgilenip bu sorunu açmış olabilirmi yoksa başka bir sorunmu var.ustalarımdan cevap bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.saygılar.

alternatörün üzerinde fasulyeye benzeyen bir parça var adı galiba diyot veya konjektör, tam bilemiyorum, avuç içi kadar bir parça. başıma geldiği için tavsiye ediyorum, o parçayı kontrol ettirin bence. alternatör üzerindeki soketleri de elden geçirin, gevşeme vs olabilir. seyir esnasında durduk yere akımın kesilmesi özellikle vectra gibi araçlarda bitmez tükenmez elektronik sorunlara sebep oluyor. şimdiden çok geçmiş olsun.

voger arkadaşın tecrübesi doğrudur, baktırın ki beyinlere zarar vermesin.

verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.

Geri