Gostergeler & Farlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracımın göstergelei ve farları ilk çalışmada göz kırpıyor gidip gidip geliyor araç 1.7 dti corsa bu problemi neden yapar? bi arkadaş v kayışı dedi değiştirdik sorun aynen devam ? fikirlerinizi bekliyorum

aracı çalıştırmadan önce farlarını kapatman gerekiyor zaten.

c

evet farlar kapalı zaten çalıştırdıktan sonra açıyorum farlar bi böyle şarj olmayan makine göz kırpıyor sanki voltaj düşükmüş gibi gaza basınca geçiyor sonra tekrar aynı

ben o kadar anlamam ama araçında ilave teçhizat var mı?Veya akü şasesi yeterli olmaya bilir veya akü zayıflamıştır.Ve Şarj motorunda sorun olabilir özellike diyotlar da sorun olabilir.

şarj voltajı düşük olabilir.bir elektrikçide ayaküstü hemen ölçerler.sorun ise konjectör den olabileceği gibi şarj dinamosunun şase bağlantısındanda olabilir.

müdür bndede var aynı araçtan. ve senn dediğin sorun bndede var fakat bnde şöle bir durum var ; bn marş aldıktan sonra yakıyorum kışın hava soğuk olduğunda genelde sürekli kısılıp açılıyor bütün ışıklar ama havalar ısındığından beri bayağıdır olmuyo bazen yine oluyor. Ben opel servise gittim bana diyot tablosu değişicek dediler fiyatını sordum yanlış hatırlamıyorsam 270+el emeği 300 de sen :) evlat acısı gibi geldi. Onarımını yaptırmassak ne olur die sordum bişi olmaz far ampülleri yanabilir aşırı akım çekildiğinde dedi. geçenlerde sağ park ampülüm ve arka park ampülüm yandı 2 ytl ye taktırdım :) sanada bunu öneririm :)

Şarj dinamosuna baktır.

müdür bndede var aynı araçtan. ve senn dediğin sorun bndede var fakat bnde şöle bir durum var ; bn marş aldıktan sonra yakıyorum kışın hava soğuk olduğunda genelde sürekli kısılıp açılıyor bütün ışıklar ama havalar ısındığından beri bayağıdır olmuyo bazen yine oluyor. Ben opel servise gittim bana diyot tablosu değişicek dediler fiyatını sordum yanlış hatırlamıyorsam 270+el emeği 300 de sen :) evlat acısı gibi geldi. Onarımını yaptırmassak ne olur die sordum bişi olmaz far ampülleri yanabilir aşırı akım çekildiğinde dedi. geçenlerde sağ park ampülüm ve arka park ampülüm yandı 2 ytl ye taktırdım :) sanada bunu öneririm :)
kışın kalorifer arka cam resisantını,sis farı (ön-arka)açarsanız elektrik harcaması fazla olacagı için şarj motoru yetiştiremiye bilir.Birazda akü zayıfsa ondan lambalar biraz sönük gibi yanabilir.Herşey diyottan da kaynaklanmaz ki..yazın olmadıgına göre sorun bence okadar önemli degil..:)

mazot pompan sürekli ısıtıyor (termostat kontrolü ile) haliyle iyide akım çekiyor

durum normal olup akün ömrünü tamamlamak üzere..

arkadaşlar aracımın göstergelei ve farları ilk çalışmada göz kırpıyor gidip gidip geliyor araç 1.7 dti corsa bu problemi neden yapar? bi arkadaş v kayışı dedi değiştirdik sorun aynen devam ? fikirlerinizi bekliyorum

Geri