Gösterge aydınlatması

odabasalparslan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi akşamlar arkadaşlar.Benim arabanın gösterge lambasının biri artık yanmaz oldu.Bugün servise ustamın yanına gittim ama son anda karar değiştirip yeni ampul taktırmadım.Aslında ben beyaz lamba istiyordum ama ustam daha önce denediğini ve sönük kaldığını söyledi.Ben de forumumuzda daha önce bir arkadaşımın bu tür lambadan bahsettiğini söyledim.Forumda aramama rağmen konuyu bulamadım bu lambalar nereden nasıl bulunur?Yardımcı olursanız sevinirim...

Güncelll....

Nerdesiniz arkadaşlar :))

Ben yeni üyelerinizden biriyim arkadaşlar..Benim gösterge aydınlatmalarım arabanın bir önceki sahibi tarafından yapılmış ve sanırım ampullü beyaz ışık kullanmış..bunları istanbul ümraniye civarında led olarak degisebilecek önerebileceginiz bir yer varmı?

Gösterge rengini sadece led ampül takarak değiştremezsin. Düzgün aydınlatmıyor.
Yapabiliyorsan açıp içine şerit led döşemen gerek. Yok yapamazsan normal ampülünü tak kullan.

Cengiz bey şu şekilde anlatayım.önerinizden sonra şerit led nedir diye arattırdım ve aracımın önceki sahibinin beyaz şerit led koydugunu araba göstergelerinde şerit beyaz led oldugunu anladım.fakat bu şerit beyaz ledler biliyosunuz ortalama her bir ışık arası 0.5 cm aralıgında(tahmini)dolayısıyla şeritin geçtigi yerlerde hic problem yok. fakat göstergelerin alt bölümleri (rakamların altı k.m göstergesi) çok zayıf yanıyor.benim yaptırmak istedigim rakamların altından geçen parlak ve şerit olmayan bir şekilde aydınlatmadır.eger bildiklerinizi paylaşabilirseniz çok memnun kalırım..

birde ek olarak tamponların beyaz ve eskimtrak gözükmesi ile ilgili temizlik yada parlatma hakkında 1 konu dışında pek bir şey bulamadım.yardımcı olursanız çok memnn olurum..teşekkürler.

ozaman daha dengeli ışık daglımı olsun diyorsan altaki beyaz neon kullanabilirsin.
Hem istediğin şekle kolayca sokabilisin
http://modifiyemalzemecisi.com/beyaz%20neon%20%C4%B1%C5%9F%C4%B1k

9927571_8.jpg

Tamponlar için kısa vadeli olarak en pratiği vazelin sürmek, uzun vadeli bişey arıyorsan altaki konudakigibi vernik deneyebilirsin.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=27703

gerçekten sizin gibi usta arkadaşlarımızın tavsiyeleri ve bu ilginizle beni memnun ettiniz..ilginize çok çok teşekkürler.

Geri