Abi çok güzel bir köpek Golden Retriever da ben bir köpek sahibi olarak yapma ona böyle bir kötülük derim.Köpek inanılmaz bir sorumluluk, insanın hayatını karartıyor resmen.
Neyse, illa da alacam dersen aşağıya maddeleyeyim...
-TR'de 2-3 tip var, beyaz gibi açık krem, krem rengi ve şampanya rengi.Ben en çok beyaza yakın olanlarını seviyorum, zaten en iri de onlar oluyor, şampanya rengi olanlar nispeten ufak kalıyor.Yanlış hatırlamıyorsam beyaza yakın olablar Belçika, şampanya rengi olanlar Macaristan'da breed ediliyor.
-Köpeği alırken patilerinin ve kafasının vücuduna oranla büyülüklüğü, ileride ulaşacağı büyüklük konusunda ipuçları verir.Eğer patisi ve kafası vücuduna oranla büyük duruyorsa o köpek ileride muhtemelen iri bir hayvan olacaktır.
-Pet shop'lardan asla alma, sahibinden veya köpek çiftliğinden al.Gençlik hastalığı denilen bir mevzu var, Pet shop'tan alınan köpeklerde çok sık görülüyor ve genelde ölümle sonuçlanıyor.
-Köpek 2 aylık olana kadar annesinden ayrılmamalı ve 2. tur aşıları tamamlanana kadar sokağa çıkartılmamalı.Tam hatırlamıyorum ama 3-4 aylık olana kadardı sanırım, diğer köpeklerle kontaktan uzak tutulmalı.
-Fiyat konusunda hiç bir bilgim yok kanka, ama bence fiyatı varsa bir artısı da vardır...Ben olsam iyi bakacağından emin olmadığım kimseye bedavaya köpek vermem, çünkü çoğu kendini sokaklarda buluyor...