Gıda ve Turizmde KDV İndirimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

marikan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Çikolatadan meyve suyuna, bisküviden konserveye kadar birçok gıda maddesinin yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e çekildi. Gıda maddelerindeki KDV indirimi kademeli olarak yürürlüğe girecek. Karar ile turizm hizmetlerinde de 1 Ocak 2008’den itibaren yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e çekilecek. İçkili mekanlar, kapsam dışı tutuldu. Bu arada, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, gıdada yapılan KDV indiriminin, kısa vadede tüketicinin cebine ve sağlığına olumlu yansıyacağını bildirdi.

DEVRİM YAPILDI

KDV indirimi kararını sektör için bir ‘devrim’ olarak niteleyen Kopuz, şunları söyledi: " 70 milyon insanımızın alım gücünü yükselterek vatandaşımızın sağlıklı ve yeterli beslenmesini sağlama yönünde ve aynı zamanda enflasyon canavarı ile mücadelede en önemli harcama kalemi olan gıda ve gıda maddelerine yönelik dev bir adım atmıştır.”

Çikolatadan meyve suyuna, bisküviden konserveye kadar birçok gıda maddesinin yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e çekildi. Gıda maddelerindeki KDV indirimi kademeli olarak yürürlüğe girecek. Karar ile turizm hizmetlerinde de 1 Ocak 2008’den itibaren yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e çekilecek. İçkili mekanlar, kapsam dışı tutuldu. Bu arada, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, gıdada yapılan KDV indiriminin, kısa vadede tüketicinin cebine ve sağlığına olumlu yansıyacağını bildirdi.

DEVRİM YAPILDI

KDV indirimi kararını sektör için bir ‘devrim’ olarak niteleyen Kopuz, şunları söyledi: " 70 milyon insanımızın alım gücünü yükselterek vatandaşımızın sağlıklı ve yeterli beslenmesini sağlama yönünde ve aynı zamanda enflasyon canavarı ile mücadelede en önemli harcama kalemi olan gıda ve gıda maddelerine yönelik dev bir adım atmıştır.”

üreticiye yaradı. fiyat aynı fiyat. son 1 haftadır başlayan zam furyasının önü kesildi. en azından 1 ay zam yapmazlar gıda ve içeceğe, yüzleri tutmaz vergi indiriminden sonra. faydası bu.

kdv de %18 ile %8 arasındaki farkın ne demek olduğunu az çok bilenler, özellikle de enf hedefinin tutturulamadığı geçen seneden sonra ve yeni bütçenin yapılandırıldığı bu dönemde bütçeye yükünün ne olacağını tahmin ederler sanırım..bu olumlu bir gelişmedir piyasalar açısından umarım fiyatlarada ilerleyan günlerde yansıtılacaktır..

onemli olan yasada kvd indirimi değil etiketlerdeki indirim cok merak ediyorum bu indirim etiketlere nasıl yansıycak

bence fiyatlar değişmez kimse kdv farkını fiyatlara yansıtmaz

Ankuvada indirmişler fiyatları iyi olmuş. Gerçi 10 Ytl olan şeylerde baya küsurat çıkıyo da artk idare edecez :)

dün marketten kola aldım ve gerçekten indirmişler. helal olsun dedim. indirim uygulamayan yerleri şikayet edebilirsiniz arkadaşlar...

vatana millete hayırlı olsun

abi hangi birini şikayet edeceğizki...

Geri