benim dönemimde yani 2 yıl evvel %2 refinansman olayında kazanma şansı yoktu.Çünki emsal kararlar çok banka lehine.Burada önemli olan noktalar: 1- öncelikle noter masrafı , ipotek vs gibi masrafları alma şansınız çok düşük.Bu nedenle dosya masrafı adı altında kesinti yapılan miktarı ayrıştırıp sadece o kısmına dava açmak en temizi.2- dava açarken tüketici kanununda yer alan " haksız şart" olduğunu ve ispat edebiliyorsanız sözleşmenin sonradan doldurulduğunu belirtin.3- durumunuza benzer olan emsal olabilecek kararları ekleyin.(internette bol bol mevcut)kart aidatı konusuna gelince ilgili yasayı ve emsal kararları göstererek sizden yapılan kesintileri belgelendirerek ekleyin ve yasal faizi ile talep edin.burada en çok yapılan hata : konut kredilerinde ayrıştırma yapılmaması.Durum böyle olunca 1500 Tl kesintinin 750 Tl olan dosya masrafını kazansanızda 750 Tl kısmını kaybedebiliyorsunuz.Ve doğal olarak kazandığınız 750 TL nın yarısı da kaybettiğiniz kısmın karşı taraf avukat ücretine gidiyor.Arzuhalciler bu ince noktaları ayıktırmıyorlar.Allah'tan benim banka noter vs gibi gider makbuzlarını ibra edemedikleri için hepsini tam kalem geri alabildim.