geri viteste sürtünme sesi????????????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arasgvn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arasgvn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi günler arkadaşlar yardımlarınızı beklediğim iki sorunum var.
1. Opel Astra 1.3 ecoflex sport 2011 model aracım var. Iki aydır araç ısındıktan sonra geri vitesle 1 2 metre geri gitmek istedigimde araçtan sürtünme sesi geliyor. Bunu duyduktan sonra 1 2 3 viteslerde gittiğimde gazdan ayağımı çektiğim zaman sesi tekrar duyuyorum gaza basınca ses kesiliyor. Rahatsız edici bir ses. Konuyla ilgili bilgisi olan fikri olan paylaşırsa sevinirim.
2. Konu ise araç yakıt tüketimi aracım 80 binde ortalama yakıt tüketimi 8.5 lt. Altına düşmüyor ne kadar hassas ne kadar sakin kullansamda 8.5 ile 9.5 lt arasında kalıyor
4 kere yakıt hesaplaması yaptım ortalama 100 liralık yakıt ile 230 km !!!!
Sizce bu normal mi bu araç için 5 6 lt yakıt tüketimi normal olması gereken araçta ben bu değerleri daha hic göremedim
Teşekkürler...

100 liralık yakıtla o araba 400kmnin altında yol gitmemeli, yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim.

sürtünme sesinden kastınız debriyaja tam basamayınca da çıkan dişli sesiyse geri viteste benimde aracım öyle ses çıkarıyor. çözümünü önce 2 ye sonra geriye atarak sağlıyorum.tabi sizin 1 2 3. viteslerde de problem varmış sorun sanırım daha ciddi umarım halledersiniz geçmiş olsun.

Cırtlama sesi değil astralarda genetik olduğunu biliyorum o sesin geri vitese almadan bir kaç saniye bekleyip yada sizin yaptığınız gibi önce 1 yada 2 ye alınca o cırtlama sesi olmuyor
Problem o değil malesef
Sürtünme gırtlak bi ses ... geri vites ihtiyacı olmadigindan ses yok
Geri gitmemek için çabaladigim gün oluyor.
Aracı park edip soguduktan sonra bindigimde o ses gitmiş oluyo
Isindıktan sonra bu sorun tekrar edip döngü şeklinde devam ediyor

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:52 ----------

Bahsettigin 400 km yol benim için hayal olur herhalde
Bundan dolayı servise sordum araba kullanmayı birtek kendileri biliyormuş gibi sakin kullanın 2500 3000devir lerde kullanın düşecektir gibi nasihat veriyorlar
Zaten arabayı ne devrinden düşük ne yüksek kullanıyorum vites değiştirme ikazını bile tasarruf sağlamak için dikkat edip uyuyorum ama yok 8.5 lt altına inemedim

Yakıt tüketimi eğer yanlış kullanım yoksa çok fazla. 2.0 benzinli araçla daha fazla gidiyorum ben.

Aracı 2.el aldıysanız çip yazılım falan atılmış olabilir mi önceki sahibinde?

Ayrıca katalitik tıkanması varsa veya dpf bozulunca da çok yüksek yakar. Bence araç bi kontrol edilmeli.

Şanzıman sorunları Şanzıman inmeden pek belli olmuyor maalesef ne desem boş.

Yazılım vs. Yok alırken baktirdim
Servis yolu vacip oldu
Gidelim bakalım inş ciddi bişey çıkmaz
Herkese Teşekkür ederim...

Aslında o sesi ileri viteste yavaş giderken duymadınız mümkün.
Sorun fren sisteminden kaynaklanıyor.

Volan olabilir diye dusunuyorum sorunu ogrenince yazarsan sevinirim

Motor kulagı kopmuş veya gevşemişse şanjımanın ayarını bozmuştur büyük ihtimal.kulagın kopuk oldugunu ogrenmek istiyorsan el firenini cek tak 1 e vitesi normal kalkıyomuş gibi birden gaz ver.arabanın götu yere insin cıksın.o ara motora bak.motor inip kalkiyorsa kulak kopmuştur

Yavas giderken duyuyorum evet ama fren sisteminde bi sorun olsa geri viteste bu ses olmaz
Gaz bastiginda ses yok pedaldan ayagimi cektigim anda başlıyor
Çarşamba günü için randevu aldım bakalım ne çıkacak
Sonucu paylaşırım

Geri