Gerçekten Yakmıyormu?

oguzbaris

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar, arabayı yokuş yukarı sürerken, hızlanmak istediğimde gazı köklüyorum ama araba hızlanamıyor, fakat yol bilgisayarındaki anlık tüketimde yükselmiyor, bu durumda gerçekten yakmıyormu,?
nedersiniz...?

anlık tüketimin değişmesi için devir yükseltmemn yada alçaltman lazım bnm bildiğim ama sen bayır yukarı araca bastığın halde araç kendini kaldıramıyor ise ve bu durumda zaten bağırma gibi bi olay olmaz devirde yükselmez yakmaması lazım :S

Yinede benden daha bilgili kişilerin yorumlarını dinlemek lazım

bence haddinden fazla yakıyor yokuş yukarı.

nsl hızlanmıyoki?gaza ne kadar basarsan o kadar yakar araba

nsl hızlanmıyoki?gaza ne kadar basarsan o kadar yakar araba

Ne demek nasıl hızlanmıyor?araçta bi sorun olabilir yada yüksek viteste çıkmaya çalışıyo olabilir bu ayrı bi mevzu ama arkadaşın bizden istediği muhalefet olmak değil bişeyleri açıklamak..
Araba çıkarken devir yemiyo demekki hızlanmıyo..Bağırta bağırta çıkamama söz konusu değil o yüzden devir almıyo araba ve yakmıyoda..
Birisi çıkıp bana yanlışım varsa açıklarsa eyw. derim ama bana muhalefet olmak için bişeylerin aksini kanıtlamaya çalışmayın..

Ben tecrübe olarak konuşayım.
Araç düz yolda 3000d/dk 40 km/hızla giderken,bayırda 4500 devirde 40 la gider, araç bağırır,daha fazla güç sarfeder fakat hız aynı.(rakamlar gerçek değil ama böyledir :))

Araç düz yolda 3000d/dk 40 km/hızla giderken,bayırda 4500 devirde 40 la gider, araç bağırır,daha fazla güç sarfeder fakat hız aynı.(rakamlar gerçek değil ama böyledir :))
devir hız oranı asla değişmez

benım bayır cıkarken anlık tuketım 40 lara kadar cıkıyor

Devir hız oranı değişmez arkadaş doğru söylemiş.Ancak arabada yük çoksa yüksek devirde daha düşük hızda gider. Araba dizelse devirden düştüğü zaman baya bi yığılacaktır. Biraz daha deviriyle girin rampaya.

örneğin 3. vites için konuşursak,rampa aşağıda gitse rampa yukarıda gitse düz duvarada çıksa eğer arkadan itişli olupta patinaja kalmıyorsa aynı sürat için devir değişmez,ve evet bence yol bilgisayarı anlık tüketimde değilde ortalama tüketimde kalmıştır bence... tabiki yokuşta artar tüketim

Geri