Gazlı şofben kullanımı (YARDIM)

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Bugüne kadar hiç gazlı şofben kullanmadım. Geçen hafta elektrikliden illallah edip bir tane aldım. Gayet güzel, hoşuma gitti. Ancak tedirgin olmuyor da değilim. Nelere dikkat etmem lazım? Pratik bilgiler yazarsanız sevinirim.

Bir de belki büyük bir cehalet sorusu olacak ama, şofbenden gelen sıcak suyu yemeklerde, çayda falan kullanabilir miyiz?

Bugüne kadar hiç gazlı şofben kullanmadım. Geçen hafta elektrikliden illallah edip bir tane aldım. Gayet güzel, hoşuma gitti. Ancak tedirgin olmuyor da değilim. Nelere dikkat etmem lazım? Pratik bilgiler yazarsanız sevinirim.

Bir de belki büyük bir cehalet sorusu olacak ama, şofbenden gelen sıcak suyu yemeklerde, çayda falan kullanabilir miyiz?

dikkat edeceginiz en onemli unsur sofbenin durdugu odanin ve kismin iyi hava almasina dikkat edin ..korkacak bisey degil ama hava olmadigi zaman kendini guvenlik nedeniyle kapatir..
sicak suyu cayda kullanmanin bi sakincasi yoktur..sadece biraz tadinda degisiklik olacaktir caydan fazla tad alamazsaniz ..ama yemek konusun da benimde bilgim yok

Teşekkürler...

Ordan burdan duyduklarımla bayağı bir tedirgin oluyorum. Gerçi şofben mutfakta o bir avantaj benim için.

Çayda kullanılabildiğine göre yemekte de olur gibi geliyor. Yanımda bir doktor olduğunda deneyeyim. :)

gazlı şofbenin sakatlığı banyoda olup buhardan dolayı sönerek gaz zahirlemesidir.mutfaktaysa balkon camına yuvarlak haca deliklerinden monte ettirin.

gazlı şofbenin sakatlığı banyoda olup buhardan dolayı sönerek gaz zahirlemesidir.mutfaktaysa balkon camına yuvarlak haca deliklerinden monte ettirin.

Baca var. Güzel de çekiyor. Şimdiye kadar bir problem olmadı...

Benim aldığım gün karşı komşum da elektrikli almıştı. Daha önce şofben patlamış korkmuş, elektrikliye dönmüş. Ben de tırstım hafiften ama çaktırmadım tabi...:D

Nedense bende elektrikli şofbenlerde güvensizlik hissediyorum.Baca borusu çok uzun tutulmadı ve çekişinde problem yok ise bir de baca çıkışına rüzgarda dönen baca fırıldağı (adını anımsayamadım) takarsan riskin iyice azalmış olur.
Bu konular yinede insanın kendi hissettiğine bırakılmalı.İçin nasıl rahat ediyorsa en güzeli o.

tehlıke varsa bence elektırıklıde daha cok var nıye sonucta sıstemın ıcınde elektırık ve su var bı kacak durumunda dırekt elektırık carpar.. yenı sohbenlerde bı ton sensor var en kucuk bı tehlıdeke gazı kesıyor bız senelerdır elektırıklı kullanıyoruz bana elektıklı termısfon ve elektırıklı sohben cok sacma gelıyor termısfonda sen suyu kullandıkca uzerıne soguk su doluyor o bı kere cok sacma... hıc korkma kullan cma bı delık actır dogal gaz olan evlerde oldugu gıbı hıc bısı olmaz..

yeni cikan gazli sofbenlerde havasizlikatn dolayi ortulme riskine karsi kendini otomaik kapatma opsiyonu vardir onu aldiginiz yere bir sorun...

Şofbeni takacağınız yer tam olarak neresi?Bu konuda bilgi sahibi olursak daha iyi bilgiler verebiliriz sanırım.Örneğin banyoya takacaksanız, banyo kapısının altında eşik kısmı kadar bir hava girişi şart.Ayrıca kullanım esnasında camı mutlaka açmalısınız ki, buhar ve hava sürkilasyonu oluşsun.Birde kesinlikle yetkili servis dışında kimseye ellettirmeyin.Açık konuşmak gerekirse, memleketteki evde 20 senedir X marka bir şofben kullanıyorum, şimdiye kadar ne gazdan zehirlendim ne patlama oldu nede başka birşe.Üstelik şofben banyonun içinde konumlu ve memlekte çok sık gidip geliyorum.Yani bir iki defa kullanıp 1-2 sene kullanamyanlardan değilim.Sadece bir kere çakmağı bozuldu, o da bir akrabamın çakmağı zorllaması sebebiyle.

Şofbeni mutfağa taktırdım. Dolapların içinde yer kaplamıyor. Tesisat hazır. Sıcak su zaten banyoya hatta evin diğer sıcak su alınabilecek bütün yerlerine gidiyor. Güneş enerjisi gibi oldu yani. Çalıştırdığım zaman dolabın kapağını açıp balkon kapısını da hafif aralıyorum. Ancak yine de içerideki oksijen azaldığı için değişik bir koku oluyor. Gaz kokusu değil. Şofben kullanmış bir arkadaşım normal dedi. Şimdilik bir problem yok. Kullanım kılavuzunda her türlü emniyetin alındığı söyleniyor. Çeşitli sensörler falan... Eletriklilere göre çok rahat.

Geri