Gazdan Ayağımı Çektiğim Zaman Cızırtı Sesi Hissediyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.

Arac 2011 opel astra hb classic III essentia konfor paketi olup henüz 5000 km de ama bayram nedeniyle yapmış olduğum seyahat sırasında bir durumu farkettim.Araba ile seyir halindeyken araca gaz verip ayağımı gazdan cektiğim zaman ön konsoldan cızır cızır bir ses işitiyorum.

Bu ses rolanti halinde çalışırken olmuyor.Gaza basıp gazdan ayağımı çektiğim anda ses oluşuyor.Servise gideceğim ancak bu durumu neye bağlayabiliriz siden ön bilgi almak istiyorum.Serviste orasını burasını deneyerek bulmalarındansa sizden gelecek yanıta göre hedef noktaya yönlendirmek istiyorum.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden göstereceğiniz ilgiye teşekkür ederim.

Kimse cevap yazmamış açıkçası çok üzüldüm ustaların bu konuda sessiz kalması nedendir acaba ?

Opel net moderatörlerine sesleniyorum.Bu forumda sorunların dile getirilmesi ile ustalarımız vede bu foruma gönül verenlerin cevapları ile insanların teknik olarak yönlendirilmesi sağlanıyor sanırdım.Ama görüyorum ki yazdığım soruna karşın en ufak bir cevap almış değilim.

Bu arada Çorum Opel Giraylara bu nedenle gittim.Oradakilerin tavrı aynen şu: bu cızırtı önemli değil sizi rahatsız etmesin birazdaha binin eğer devam ederse yeniden bakarız.Bu cevap bence tam bir acziyetin ve bilgisizliğin teknik olarak başarısızlığın bir yanıtı olmuştur.Bu durum aynen şuna benziyor.Biryerinizde bir sağlık sorunu var ve gittiğiniz doktor size diyorki yok bu durum önemli değil siz boşverin önemsemeyin.Sorun ilerde sizde daha büyük bir sıkıntı çıkarırsa ozaman bakalım :)))))

Değerli forum takipçileri bu cevabı alan hasta ve yakınları sizce sorunun büyümesini mi bekler yoksa tedavisinin arayışına mı girer? Çorum Opel Girayların çalışanları eğer bu siteyi takip ediyorsanız sizin aracınız böyle bir sorun yaptığında siz sorunun büyümesini mi beklerdiniz yoksa çözüm arayışında mı olurdunuz?

Forum moderatörleri ve takipçileri sorunuma bir çözüm söyleyin lütfen.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim....

Bir şey yazmayacaktım, ama konuyu report ettiğiniz için kısaca yazayım...

Sanırsam ilk kez opel kullanıyorsunuz, bu sesleri biz artık normal karşılamaya çalışıp, kulaklarımızı tıkıyoruz. Daha açık yazamıyorum ama en iyi çözüm, teypinizin sesini açmak. Vectramda olmayan çıt sesleri maalesef Astra da var.

Moderatör yanıtı istediniz, buyrun size moderatör yanıtı. O sesi yaptırmaya kalkarsanız, iyi bir ustaya denk düşmezse, sesler artacaktır. Şayet iyi bir ustaya denk düşerseniz ve yaparsa, 5000km sonra bu seferde soldan ses gelir.

Aynı sorun bendede var.GAzdan ayagımı cektiğim vakit sanki plastik bir aksam bir yerde oynuyormus gibi zırıltı yapıyor. gaza bastığım zaman geciyor...

Forumda usta çok ama bu sesin kaynağı okadar çok ki yorum yapıp sizi yanıltmak istemiyorlardır.Buna benzer bi sesde benim astra g de vardı.Bakmadık yeri kalmadı.En son lifte kaldırıp egzost u kontrol ettiğimde fazla ısıdan korumak maksatlı yapılan saç ın egzost ile temas ettiğini fark ettim.Gaza yüklenip bırakınca bu ses geliyordu.Sizde bir kontrol edin...

Geri