garip bir problem

bentabiki

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araç vitesteyken fren yaparak çok düşük hızlara (10-15km/s) kadar yavaşladıktan sonra debriyaja basınca araba stop ediyor.normalde dururken yada boşta giderken böyle bir problem yok.neden kaynaklanıyor olabilir?

O suratlerdeyken arabanin viteste olmasi zaten bence olmasa daha iyi zaten hızın cok duşuk devriyaja basmiş konumda olman gerek zamanda sen araba tam durucak iken basiyorsun muhtemelen arabanin devride 300 400 lere dusuyordur o anda calişsam mı calişmasammi kararsiz kalio bazen stop eder bazen toparlar arada dalgınlıgıma gelip bende yapiorum ama genelde 400 500 devire dusuyor sona normal rolantiya geliyor benim rolanti 1000 devir birde hangi viteste frene basiosun oda onemli ama o hizlarda viteste frene basma derim devriyajla frene bas yuksek hızlarda iken viteste ferene bas ayni yavaslama oraninda vitesi kucultursun fren etkisi artar motor freni ile ya cok bilmişlik olmasinda ehliyeti yeni aldin sanirim kusura bakma ole ters laf olarak soylemiyorum bende ilk suruslerim bole seyler basima geldi.

aracınızın rölantisi düşük olabilir.

O suratlerdeyken arabanin viteste olmasi zaten bence olmasa daha iyi zaten hızın cok duşuk devriyaja basmiş konumda olman gerek zamanda sen araba tam durucak iken basiyorsun muhtemelen arabanin devride 300 400 lere dusuyordur o anda calişsam mı calişmasammi kararsiz kalio bazen stop eder bazen toparlar arada dalgınlıgıma gelip bende yapiorum ama genelde 400 500 devire dusuyor sona normal rolantiya geliyor benim rolanti 1000 devir birde hangi viteste frene basiosun oda onemli ama o hizlarda viteste frene basma derim devriyajla frene bas yuksek hızlarda iken viteste ferene bas ayni yavaslama oraninda vitesi kucultursun fren etkisi artar motor freni ile ya cok bilmişlik olmasinda ehliyeti yeni aldin sanirim kusura bakma ole ters laf olarak soylemiyorum bende ilk suruslerim bole seyler basima geldi.

yok dostum 10 senedir ehliyetim var şoförlükte yaptım araba kullanmayı çok iyi bilirim yani o konuda problem yok.problemi yazarken herşeyden bahsetmedim ondan dolayı böyle anladın sanırım.yüksek hızlardada boşa atınca bazen stop ediyor.sıklıkla düşük hızlarda yaptığı için bu şekilde yazdım.beyinde bi takım değişiklikler oldu yeniden yüklendi falan.ondan sonra böyle oldu.mesela boşa atınca araba önce bi 300-400 devire düşüp sonra 1100-1200 devire yükseliyor.1-2 kere o arada oynuyo ibre ondan sonra stabil kalıyor.zaten şuanda rolantide 800 devirde falan çalışıyor araba.

hocam bu sorunla ben aylarca ugrastım.... yuksek hızlarda ve devırlerde ayagını gazdan cekıp debrıyaja basınca küt diye stop ediyor...
egr bogaz kelebek ne varsa temizlettim
sonra lpg enjektörlerini temizlettim
ve en sonunda lpg filtrsini değiştirdimm

o gunden berı sadece 2 defa stop ettı... ama yınede ara ara dalgalanmalar oluyor

hocam bu sorunla ben aylarca ugrastım.... yuksek hızlarda ve devırlerde ayagını gazdan cekıp debrıyaja basınca küt diye stop ediyor...

o gunden berı sadece 2 defa stop ettı... ama yınede ara ara dalgalanmalar oluyor

aynı problem ozaman ama benimki genellikle düşük hızlarda yapıyor.çok sıkta yapmıyor.hatta huyunu öğrendiğim için stop bile ettirmiyorum nerdeyse ama problemin olması tedirgin ediyor genede.boğazı temizlettim bi müddet denicem bakalım.benimkinin lpg filtresiyle yada enjektörüyle alakası yok sanırım çünkü benzindede yapıyor aynısını.olmadı beyinci yolu gözüküyo yine

Kesinlikle katılıyorum,
EGR kurum içinde kalmıştır, bide ustaya gitmişken boğaz kelebeğini temizlet, bunları yapınca benim zafira kendine geldi, en ufak bi sıkıntısı kalmadı. Yavaş giderkende 1. viteste gitsemmi gitmesemmi tarzı olurdu, buda düzeldi...

aynı arıza benzinde kullanırkende yapıyormu sadece lpg kullanırkenmi oluyor

eger bazen rolanti kendiliğinden yükselmede yapıyorsa muhtemelen rolanti sensörün arızalı

aynı arıza benzinde kullanırkende yapıyormu sadece lpg kullanırkenmi oluyor

benzindede yapıyor.sensör değişti boğaz kelebeği temizlendi

Geri