garaj yaptıracağım(nasıl olur)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bzgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arabam -20 de ben +20 de içime sinmedi ve arabama tahta ve brandadan bir garaj yaptıracağım.daha önce böyle bir çalışması ve tecrübesi olan arkadaşlardan işin püf noktalarını öğrenmek istiyorum..

sokakta bişey olmaz ama pimapenden(pvc doğrama) yaptırsan hem temiz olur ama pahalıya patlaya bilir

aaraç brandaları var onlardan al istersen pimapende sana bi araba fiyatına patlayabilir

tahtadan yapacağın hiç bir şey sağlam olmaz. Arabanın üstüne cöker. Biz babamla beraber bizim bahceye profil demirden yapmıştık. Demirlerin ayaklarını naylona sarıp betonladık toprağa gömdük. Kaynakla birbirine bağladık, üstünüde eternitle kapadık,birde atipas boya tamamdır. Tabi işciliği biz yaptıgımız icin bize ucuza gelmişti. İnanılmaz faydası var arabalara, bir kere masraf edersin hayat boyu kullanırsın. Biz tam 23 yıldır kullanıyoruz bir kere boyadım o kadar.

Son düzenleme:
biz birbirine geçen metal parçaların (sökülebiliyor) üstüne kalın su geçirmez branda gerdik fazla maliyeti yok ve pratik!

sıkıştırılmış tahtalardan alıp kendin yaptığın bi iskelete de vidalarsan onugayet sağlam ve uzun ömürlü olur şu amerikalıların yaptığı gibi

bizim bahcede tahta değilde demir profilden bir kapatma var ama maliyeti biraz yüksek yani haberin olsun

Valla ben sadece yalıtımı iyi yap derim.

altına bi demirli beton döktür üstünüde pvc doğrama yap en temizi bence walla başın ağrımaz.

Geri