G Kasa opel astralarda polen filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Exclion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Polen filtreleri araç Içine girmeye çalışan tozları tutar ve polen fıltresı temızse aracın ıcındekı buhar hızlı cozulur ancak polen fıltresi doluysa aracın ıcınde buharlar cozulmez sıcak ve soguk havayı etkılı uflemez az ufler birde kotu koku yapabılır
+ temiz filitrenin faydasını özellikle soğuk havalarda fark edersin. Polen filitresi kir nedeniyle tıkalı olursa kışın elinden cam buharını sileceğim diye elinden bez düşmez, ya da o soğukta camlar aralık gezersin. (temiz havanın ne kadar etkili olduğunu anlamak için kışın dış hava sirkülasyon düğmesini kapatın bir süre sonra aracın camlarının buharlandığını fark edeceksiniz)

Bilgiler için sağolun. :) Kötü koku yada sıcak soğuk havayı üfleme gibi bir sıkıntısı yok benim gözlemlerime göre. Ama buharlanma olayı çok oluyor. Üfleme kademesini artırsam bile. Fakat arka yan camlarda oluyor. En azından değiştirirken neden değiştirdiğimi öğrenmeş oldum. Sağolun :)

ben bugün açtım değiştirdim. öyle zor bir yanı da yok gerçekten. torpidoyu çıkartırken torpido lambasının fişine dikkat edin, geriye takarken de unutmayın benim gibi, yoksa 6 tane vidayı tekrar açarsınız :)
çıkardığım filtre de kapkara bir şeydi. ben de bu cam buğusu neden kolay kolay gitmiyor diyordum..

selamlar.
benim araçta da fanı sıcak konumunda açtığımda ( klimada değil) ilk başlarda çemen ( çok ilginç ama gerçekten tıpkı çemen) benzeri bir koku geliyor, daha sonra kesiliyor. yaz kış denedim hep aynı. polen filtresini değiştirdim, parfüm sıktırdım gene de değişen bişey yok.
hatta arabaya ilk kez binenler pastırma mı aldın diye soruyor:)

selamlar.
benim araçta da fanı sıcak konumunda açtığımda ( klimada değil) ilk başlarda çemen ( çok ilginç ama gerçekten tıpkı çemen) benzeri bir koku geliyor, daha sonra kesiliyor. yaz kış denedim hep aynı. polen filtresini değiştirdim, parfüm sıktırdım gene de değişen bişey yok.
hatta arabaya ilk kez binenler pastırma mı aldın diye soruyor:)
o dediğiniz koku arabanın hava kanallarında yada kalorifer radyatöründe birikmiş olan bakteriden dolayı oluyor. kalorifer radyatörü sökülüp dışının temizlenmesi gerek ayrıca hava kanallaır için bakteri temzilği yapan bir sprey var klimacılarda bulunuyo yaptırın uygulamayı kokudan kurtulun.

AYRICA HERKESİN DİKKATİNE
bana gelen çoğu müşteride buğulanma sorunu var. bu sorunla gelen müşterilerimin çoğu da iç sirkülasyon düğmesine basıyo. iç sirkülasyon aktif olursa arabada buğu yoksa bile buğu yapar camlar. iç sirkülasyon sadece klima ile birlikte sıcak havalarda arabanın içinin çabuk soğuması içindir.

Kış döneminde iç sirkülasyonu aktif etmeyin. Bilginize...

Polen filtresi senelik bakımda değişmesi gereken bir parça. Açıp, yıkama, parfüm sıkma vs. temizliği sağlamaz. Aracın içinde solunan havanın kalitesi polen filtresi ve havalandırma kanallarının temizliğine bağlı. sağlık açısından ihmal edilmemeli.
Koku gelmiyor değişmeye gerek yok diye düşünmeyin. Zaten koku gelmeye başladığında filtre neredeyse çürümeye başlamış oluyor.

o dediğiniz koku arabanın hava kanallarında yada kalorifer radyatöründe birikmiş olan bakteriden dolayı oluyor. kalorifer radyatörü sökülüp dışının temizlenmesi gerek ayrıca hava kanallaır için bakteri temzilği yapan bir sprey var klimacılarda bulunuyo yaptırın uygulamayı kokudan kurtulun.

AYRICA HERKESİN DİKKATİNE
bana gelen çoğu müşteride buğulanma sorunu var. bu sorunla gelen müşterilerimin çoğu da iç sirkülasyon düğmesine basıyo. iç sirkülasyon aktif olursa arabada buğu yoksa bile buğu yapar camlar. iç sirkülasyon sadece klima ile birlikte sıcak havalarda arabanın içinin çabuk soğuması içindir.

Kış döneminde iç sirkülasyonu aktif etmeyin. Bilginize...

ilginiz için teşekkürler.
yukarıda yazdığınız işlemler için fiyat bilgisi verebilir misiniz?
ayrıca kalorifer radyatörünün bakımı ve temizliği için ön konsolun sökülmesi mi gerekir?

ilginiz için teşekkürler.
yukarıda yazdığınız işlemler için fiyat bilgisi verebilir misiniz?
ayrıca kalorifer radyatörünün bakımı ve temizliği için ön konsolun sökülmesi mi gerekir?
kalorifer radyatörünü sökülmüşken değiştirilmesi tavsiye edilir.
radyatör yaklaşık 110 tl
orta konsol sökülüp takılması lazım ortalama servis ücreti 50 ila 80 tl arası
bakteri temziliğini de yaklaşık 20 ile 40 t larası yaptırabilirsiniz..

Geri