Arabalara saldırma konusu çok fazla bahsedilmeyen ancak çok önemli bir sorun. Tüm otomobil forumlarında bu konuya özel kısım, kalıcı bir başlık falan da açılmalı. Teknik sorundan daha önemli arkadaşlar cunku teknik soruna para ve zaman ayırırsınız çözülür ancak hırsını sokaklardaki arabalardan çıkaran kancıklar insanın başına yaralanma ölüm ve hapis gibi çeşitli belalar getirebilir.
Benim ve ailemin 20-30 yıldır çeşitli arabaları oldu ve hemen hepsi bu şekilde "hırsızlık amacı dışında" sırf keyif için boya çizme, yumruk ve tekme atma, ön farlar ve dikiz aynalarını kırma gibi çeşitli zararlara maruz kaldı. Son 1-2 senedir kamera taktım, ona rağmen saldırılar devam etti.
Dikkat ettim, araca saldıran kişiler daha çok soğuk mevsimlerde başlarına kapşon geçirerek yapıyorlar. Bir tanesi eski aracımın dikiz aynasını kırarken başında kapşon vardı tanınmamak için.
Bu konu medyada da hiç geçmiyor. Her bi haltın haberi çıkıyor ancak araba cizerken yakalandı ve dövüldü, mahkemede 10 yıl hapis aldı gibi haberler çıksa o kancıklar kancıklıklarını daha bir ecel teri dökerek yapacaklar, ve daha az yapacaklar. Ülkedeki binbir sorunun arasında bir de bu kancıklar var işte.