Fullpetten %12 indirimle mazot aldım:)

Ankaradaki istasyonların tam yerini söyleyebilecek var mı acaba?
Ben sürekli Total Doco'dan alıyorum. Çok memnunum ama şehir içi yaklaşık 39lt ile 750km gidebiliyorum. Sonuçta eğer fullden aldığım mazotta aynı kmyi yaptırabilecekse %10 tasarrufum olacak ki yakıt tüketimim 5.2 iken 4.7ye düşmüş gibi olacak :)

Ankaradaki istasyonların tam yerini söyleyebilecek var mı acaba?
Ben sürekli Total Doco'dan alıyorum. Çok memnunum ama şehir içi yaklaşık 39lt ile 750km gidebiliyorum. Sonuçta eğer fullden aldığım mazotta aynı kmyi yaptırabilecekse %10 tasarrufum olacak ki yakıt tüketimim 5.2 iken 4.7ye düşmüş gibi olacak :)

Ankaradaki Mamakta olan Ankara üniversitesinden sağa dönüp bentderesine giden yolun üstünde. Çok uzak değil Ankara Üniversitesinden.

Şafaktepe Mahallesi, Plevne Caddesi, No:72 (Pafta: Ada:38098 Parsel:1), Mamak

google maps:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=U...90663&spn=0.052646,0.102654&z=12&source=embed

İstanbul yolundaki ise google mapsten görünümü şöyle:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=U...843542&spn=0.01316,0.017252&z=14&source=embed

bence bu testiniz pek doğru değil 5 kişi corsayla fındıklı gibi bir mahallede dolaşırken performans kaybı falan hissetmedim. shell opel total po karışık kullanırız ama %90 full'den alırız yakıtı. bence bu indirim tek nedeni istasyonların bp po total gibi firmalara tabela parası vermemesi.

bende en baslarda sizin gibi dusunuyordum bulundugunuz bölgede herhangı bır sanayiye gidin ve sorun fullmu opetmi diye hemen hemen butun ustalar opet yada baska bır ıstasyon adı der bızım ıyılıgımız ıcın söyluyorum tabıkı fıyatlar benıde cezbedıyor ama aracımızıda uzmemek lazım full o fıyata satarken shellden o fıyata alanların parasımı fazlaa yooo bence aradakı farkııı anlamıslar..

fullpet ve shell arasında katkı farkı olduğu doğru.
arada performans farkı da vardır.
ancak bizim gibi standart motorlu araçları kullanan ve aracını günlük ulaşım amaçlı kullananların aradaki farkı pratikte hissetmesi mümkün değil.

ancak performans motorlu bir aracınız varsa 97 oktan ve 100 oktan yakıt arasındaki farkı bile hissetmek mümkün.

bu arada sanayideki ustaların her dediğine inanmayın.

Bu katkı meselesinin ben pozitif bir fark yaratacağına inanmıyorum.
Ben üsrekli İstanbul-Ankara-İstanbul kullanıyorum.
Hem opetten, hem shell den, hemde bp den yakıt aldım.
Ben hiçbirzaman 50-100 tl gibi rakamlarla yakıt almam. Benzinliğe girmişsem depoyu doldururum.
Bu nedenle ölçümlerim herzaman doğru ve sağlıklıdır.
Bazı değişken etkenler aracın yakıt tüketimini olumlu veya olumsuz etkiler, ancak ben forumda daha öncede başka bir konu altında sıcaklık değerlerini vererek, yaz ve kış lastikleriyle yakıt tüketimini veri olarak anlatmıştım.
Şuanda full den aldığım 47-48 litre mazotla 940-970 km civarında yol yapıyorum.
Bunun opet ve bp den alınca daha az, total ve shelden alınca aşağı yukarı aynı olduğunu gördüm.
ben 1.3 90 hp gücüncde bir araç kullanıyorum. aracın kapasitesi belli. içine roket yakıtıda koysan 90 hp den fazlasını verme ihtimali yok :D bunu biliyorum ve araca ona göre davranıyorum.
Bu birazda beklenti ile alakalı olabilir belki.
Benim araçtan 0-100 km hıza 8 saniyede ulaşmasını istemek beklemek gibi bir yapım yok. öyle olsa ona göre bir araç alırdım :)
dolayısıyla yakıt içerisindeki katkının performansa katkısından ziyada beni tekrar benzinliğe sokmadan ne kadar uzun götürecek ve bunu ne kadar ucuza yapacak kısmıyla daha çok ilgileniyorum.

Son düzenleme:
Ben yenimahalledeyim. Okulumda Beşevlerde o yüzden İskitlerdeki istasyon bana en yakın olanı.. Yalnız yakıt konusu açılmışken bende şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Opet ile Total'den daha az gidiyor. Bakalım yarım depo var şimdilik onu bitirip almayı düşünüyorum ayın 15'inden sonra. Acaba o zamana kadar kampanya biter mi?

işte fiyat farkının nedeni istasyonun tabela parası vermesi. nasıl i5 işlemcili bir bilgisayar toshibada 2000 milyar casperda 1500 milyar olay bundan kaynıklı olduğunu düşünüyorum. bileniniz vardır belki kayışdağında merkezde örpet var bp bayisi 3 gün kasiyerliğini yaptım adamlar bp'nin tabela parasının totalden çok olduğu için istasyon değişikliği yapacaklardı...

Geri