Frenlerle ilgili bi sorum var....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabanın frenlerine yüklenince hani azda olsa kızdırınca uğultu geliyor gurrrrr diye ve arabaya asılıncada soğukta olsa tekeri kitlemiyor az basıyor sanki 2 gündür ustalara baktırıyorum çapraz fren sistemi falan diyolar normali böylye falan diye ama ben anlamıyorum o uğultu balatadanmı geliyor yoksa başka şeydenmi balatalarım yeni 3 ay önce takıldı sizdede aynısı oluyormu onu soracaktım araç astra g kasa yardımcı olursanız sevinirim.....

arkalar kampana oldugu ıcın arkadan gelebılır.. önden gelıyorsa balatalarsan yapar

önden geliyor ses ama balataları yeni değiştim frenlerde sanki az tutuyor kitlemesi için tekeri baya güç sarfediyorum ustalar bunlar normal diyor freni normalmiş yani uğultuyuda anlayamadım bende balatadan sanıyorum
olmazsa balataları tekrar değişecem

balatalar test edilip alıltırıldımı?yani fren disk lerin değişmediyse yeni balatalar ona uyum sağlayana kadar frenlerin sanki hava yapmış gibi tutmaz..biraz kullandıktan sonra balatalar alışır merak etme

Balatalar 3 aydır takılı yaklayış 4000 km yaptım şehirdede baya bi çok kulladım balatayı yani alışmış olması lazım artık tutuşu bazen çok iyi oluyor bazen zayıf kızıncada ses geliyor basınca guurrr diye hidrolikte sorun olabilirmi hidroliği azalmıiş olabilirmi.....

fb1907' Alıntı:
Balatalar 3 aydır takılı yaklayış 4000 km yaptım şehirdede baya bi çok kulladım balatayı yani alışmış olması lazım artık tutuşu bazen çok iyi oluyor bazen zayıf kızıncada ses geliyor basınca guurrr diye hidrolikte sorun olabilirmi hidroliği azalmıiş olabilirmi.....
Eğer ani ve kuvvetli basmalarda geliyorsa Bu abs nin özelliğindendir.;)

yok abs devreye girmiyor yani tekeri killetmiyorum zaten

fb1907' Alıntı:
yok abs devreye girmiyor yani tekeri killetmiyorum zaten

ABS de tekerler kitlenmiyor. Tekrar bi kuvvetli frenle seste farklılık olacakmı :confused:

Geri