Frene sert bastığımda ayağımda oluşan his sanki dişlileri birbirine sürtüyomuş gibi:)

Bu durumda değişmesi gerekecek gibi.Siz 3 dişte tutuyo demişsiniz.Şunu merak ediyom peki el freni sıkıtğınız anda arka tekerlekler kitlenip kayıyor mu bari??

ben de doğan slx ten megane 1'e geçince ilk ani frenimden sonra sanayiye gitmiştim. frenlerim bozuk diye sanayide dalga konusu olup geldik.anadolu çocuğu ne anlar ABS' den deyip ben de güldüm kendime. işallah daha hiç bilmediğimiz teknolojileri kullanırım da gene rezil olurum. ben varım sonuna kadar...

İdeali 6 diş çekince tutmasıymış arkadaşlar. yani 3 dişte tutuyor ise gene bir problem var

İdeali 6 diş çekince tutmasıymış arkadaşlar. yani 3 dişte tutuyor ise gene bir problem var
kanpananın ıcındekı merkezı bozarsın ayarı sıkı yaptırma derım uzun yolda basına iş alırsın;)

Kampanalardaki balatalar bir miktar aşınmıştır. Fren servisinize götürüp tekrardan ayarlatabilirsin. Balataların tamamen bittiğini sanmıyorum ki bitmiş olsaydı ya hiç tutmazdı yada frene basınca demirin demşre sürtünmesi gibi bir ses olurdu. Bu arada arkadaşların dediği gibi ABS ile ilk randevunu geçmişsin.

Valla öle oldu :D
En kısa zamanda arkaları baktıralım bakalım.Yardımlarınız için tüm arkadaşlara teşekkürler ederim...

bu arada abs devreye girdiginizde. yani pedal ayaginizda titreşim yaptiginda. siz sakin birakmayin. aksine daha sert basin frene. diger türlü anlami olmuyor pek.
yani pedal ayginizi geri ittiriyor gibi olabilir. ona gore hiç birakmadan basın

Bu hayati önem taşıyan bilgiyi verdiğiniz için minnettarım...

el freni sonuna kadar çekmeyince hafif rampada bile durmuyor araba 1 2 arabada böle gorunce doğal sandım demekki degilmis bilgiler için tesekkur ederim.

:) ESP li bir otomobil satın aldığınızda da,bu araba bazen kendi kendine fren yapıyor yahu diyerek tedirgin olmayın lütfen :)

Geri