Fren'e Basınca Titreme?

bende de frenler çok sert.birkaç ustaya gösterdim normal bu araçlar böyle diyorlar.geçen albea kullandım pamuk gibi frenler.siena gene aynı şekilde.opel astra f ler mi böyle acaba.ya da 97 model olduğu için mi bu kadar sert.

Özellikle ABS'si olmayan bazı araçlarda panik frende aracın güvenliği açısından pedallar biraz daha sert olarak imal ediliyorlar. Yumuşak frenler panik frenleme durumlarında tehlikeli olabilirler. Yanlız pedalın sert olması ile fren tutmaması olayını birbiri ile karıştırmayalım. Fren pedalın sert ve frenler tutmuyorsa durum farklıdır. En azında fren sisteminde hava olup olmadığı kontrol edilmelidir.

disk yamuk hocam aynısı başıma geldi. sıcakken su tutmakdan kaynaklanıyormuş disk yamulması .

disk presle düzelmez tornalanır..disklerini tornalat veya değiştir sorunun düzelecektir saygılar

Çok Teşekkür Ederim Beyler İlginiz İçin Hemen Yarin Götürüyorum Servise..Bakalim Nolcak.

aynı sorun bende de var. arabayı sıcakken yıkattıktan sonra başladı. yavaş frenlemeler de hafifi titreme yapıyor ve sanki araba tutukluluk yaparak duruyor.

diskleri taşlatman gerekecek. aynısını yaşadım.

peki bu taşlatma olayının sakıncası olmaz mı?

benim aracın diskleri de çok incelmiş.bir sonraki balata değişiminde ustam diskleri de değişmemi söyledi.acaba benden önceki sahibinin diskleri taşlatmasından dolayı olabilir mi?

düzgün tornalanmassa gene aynı sorunlarla karşılaşabilirisniz.imkanınız varsa yeni disk ve balata takmanızı tavsiye ederim..

Geri